Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПУБЕРТЕТ / Противозачатъчни и диария
Автор Съобщение
sisko
Участник
# Дата: 11 окт 2016 21:08
Отговор 


Здравейте,за мен е много важно да ми отговорите на няколко въпроса:пия първата си опаковка противозачатъчни(логест са), понеже в началото не бях свикнала и още навтория ден забравих хапчето но го приех с 8 часа закъснение,3 дни по късно получих диария за 2 дни(те бяха 5 и 6 ден от приема на хапчето) ,но пия хапчето вечер по принцип и до обяд на другия ден не съм ходила до тоалетна по голяма нужда? това значи ли ще хапчето е било усвоено успешно и съответно се е осъществила контрацепция? на 15 ден от началото на приема имам намерение да правя секс,мога ли да се чувствам сигурна,че мога да го правя без презерватив и да бъда предпазена от бременност? Също така,може ли приятелят ми по принцип да свършва в мен безопасно,ако приемам орална контрацепция или не е препоръчително?
Предварително благодаря искрено за отговора.

admin
Администратор
# Дата: 12 окт 2016 10:26
Отговор 


Здравей sisko, не се притеснявай, независимо, че е препоръчително хапчетата да се приемат вечер горе долу в един и същи час, се приема за допустим интервал до 12 часа, ако се пропусне едно хапче. Страничните реакции са индивидуални и невинаги могат да се предвидят. След като след 2-я ден нещата са се нормализирали всичко е наред и са усвоени хапчетата. Желателно е винаги да се използва презерватив тъй като предпазва и от полово предавани болести, а и никое контрацептивно средство на дава 100% надеждност, дори и при редовен прием. Опитай се да приемаш таблетите по едно и също време всеки ден.

sisko
Участник
# Дата: 12 окт 2016 22:09
Отговор 


имам още един-два въпроса... аз и приятелят ми сме заендо от доста време и заедно решихме да започна прием,направихме си изследвания и сме здрави,нужно ли е да използваме презерватив въпреки хапчетата и това че сме здрави? Може ли да им се разчита за предпазване като самостоятелен контрацептив?

admin
Администратор
# Дата: 14 окт 2016 10:04
Отговор 


Здравей sisko, повечето момичета приемат, че редовният прием на контрацептив е достатъчен, но с риск да се повторя, те не дават 100% надеждност, а примерно 99,9%. Решението е ваше!

Лол
# Дата: 18 окт 2016 22:33
Отговор 


Здравейте аз също имам въпрос. Скоро ми свършват хапчетата от първатя опяковка. Искам цикъла да ми идва два дни по рано. В листовката четох че просто 7дневният период почивка го правя на 5дневен е си почвам втора опаковка? Проблем ли е ако това се длучи още на първия месец

admin
Администратор
# Дата: 20 окт 2016 13:14
Отговор 


Здравей Лол, не се притеснявай, не е проблем и можеш да го направиш още първия месец.

Лол
# Дата: 23 ное 2016 19:01
Отговор 


Здравейте, желая да попитам нещо. Днес взех 2рото хапче от опаковката си в 8.30 сутринта и после ми стана лошо и в 13ч повърнах малкото след като съм обядвала. Възможно ли е хапчето да не се е абсорбирало добре или да съм го повърнала и съответно трябва ли да ползвям бариерен метод през следващата седмица когато правя секс

admin
Администратор
# Дата: 24 ное 2016 09:44
Отговор 


Здравей Лол, не се притеснявай минало е достатъчно време от приема, а и е било еднократно.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

community script miniBB™ © 2001-2024