Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / Hormonalen plastir i spermicidi?
Автор Съобщение
tinnyinbikini
# Дата: 20 окт 2008 22:23
Отговор 


Zdraveite,bih jelala da pitam dali moga da polzvam hormonalen plastir i spermicidi ednovremenno za predpazvane ot bremennost?
Tezi kontraceptivi mi se struva,4e shte sa dobro reshenie za men,no bih jelala ako nqkoi znae pove4e za tqh da mi otgovori.
Sa6to ne sam zapoznata kolko struvat tezi spermicidi,kakto i hormonalnia plastir?Dali shte moga da gi namerq vav vsqka apteka.
Blagodarq predvaritelno;)

admin
Администратор
# Дата: 21 окт 2008 09:35
Отговор 


Здравей tinnyinbikini, по принцип могат да се използват и двата метода, но няма смисъл. По добре е да избереш едно от двете.Като процент надежност - пластира печели около 95% и освен това е по-лесен за употреба.
Хормоналният пластир се нарича още кожна лепенка. Механизмът му на действие е като хормоналните таблети.Веднъж седмично пластира се залепва на чиста, суха кожа - върху хълбока, корема, горната част на ръката/само не върху гърдите/.Залепва се на първия ден на менструацията.Всяка опаковка съдържа три лепенки за три последователни седмици.Следва 1 седмица почивка.Разпространени са в аптечната мрежа цената е различна.
Спермицидите са химични в-ва, които се поставят във влагалището 10-15 мин. преди половия акт.Имат спермицидно действие /убиват спермицидите/.Имат и бариерно действие /пречат на сперматозоидите да навлязат в матката/.Тъй като са ефективни 1 час, преди всеки нов сексуален контакт трябва да се поставя нова доза.Разпространени са в аптечната мрежа.

Анонимен
# Дата: 21 окт 2008 14:47
Отговор 


Blagodarq,za otgovora:)
Oshte dnes shte proverq v nqkoq apteka za tezi ne6ta i se nadqvam,kato gi polzvam da nqma strani4ni efekti,dano vsi4ko e ok:)

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

easy forum software miniBB™ © 2001-2024