Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / Противозачатъчни
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Автор Съобщение
askim
Участник
# Дата: 14 сеп 2011 13:28
Отговор 


Здравейте, искам да попитам ако започна да пия противозачатъчни или започна да използвам хормонални пластири 1 седмица преди очакваната менструация, това ще забави ли менструацията и дали този метод на контрацепция ще е ефикасен ако правя секс 1 седмица след започването на противозачатъчните.

admin
Администратор
# Дата: 16 сеп 2011 10:01
Отговор 


Здравей askim, по принцип противозачатъчните се започват от първият ден на цикъла. Реакциите са индивидуални и не при всеки успяват да изместят цикъла, ако се започне 1 седмица по рано. Обикновенно 24 часа след началото вече е безопастно да се прави секс, така че не се притеснявай.

askim
Участник
# Дата: 16 сеп 2011 19:13
Отговор 


А дали ще е проблем да използвам едновременно противозачатъчни и Примулор Нор за забавяне на менстрация и предпазване от бременост?

admin
Администратор
# Дата: 17 сеп 2011 09:02
Отговор 


Здравей askim, не е желателно да се използват и двата препарата за едно и също нещо. По-добре си купи само противозачатъчни таблети и ще постигнеш едновременно и двата ефекта- отлагане и предпазване.

аноним
# Дата: 10 май 2016 15:15
Отговор 


Здравейте! Искам да ви попитам, колкото и да е глупаво. Пия Линдинет вече 4 месеца редовно, също така ползваме презерватив и приятеля ми свършва извън мен с презерватива. При тези обстоятелства няма от какво да се притеснявам нали? А и още нещо възможно ли е от ОК да ходя трудно до тоалетна по голяма нужда и да ми е подут корема и също така пак от тях да имам кремообразно бяло течение? Ще съм Ви благодарна ако ми дадете компетентното си мнение!

аноним
# Дата: 10 май 2016 15:28
Отговор 


Само още нещо.. ако въпреки противозачатъчните настяпи бременност няма да има цикъл въпреки Ок нали?

admin
Администратор
# Дата: 14 май 2016 14:31
Отговор 


Здравей аноним, не се притеснявай, обикновено приема на даден вид контрацептив няма такъв ефект /за изхожданията/. Относно подутия корем и течението е възможно в периода когато по принцип трябва да имаш овулация да се появят. Ако настъпи бременност въпреки приема им, най-често кървене не се появява.

anim
Участник
# Дата: 9 окт 2016 13:42
Отговор 


Здравейте! Около 8 месеца, редовно пиех ОК, идваше ми нормално винаги. След като изпих опаковката за месец септември ми дойде пак когато си трябваше. Сега реших да спра хапчетата за няколко месеца и повече ни съм почвала да пия. Та въпросът ми към вас е кога би трябвало да ми дойде -през същия интервал, както когато пиех ОК или както преди да започна да ги пия?

admin
Администратор
# Дата: 14 окт 2016 10:12
Отговор 


Здравей anim, след спиране на ОК, обикновено в първите 1-2 месеца цикъла идва както по времето когато си приемала хапчетата, а след това както е било преди да ги започнеш, но понякога е индивидуално и още от самото начало е както преди.

anim
Участник
# Дата: 14 окт 2016 21:02
Отговор 


Благодаря ви много!

Лили
# Дата: 12 авг 2017 14:00
Отговор 


Здравейте! Никога не съм приемала противозачатъчни и не съм много наясно за тях...бихте ли могли да ми обясните как действат, как се приемат и кога почват да действат след приемането. Също ако може да ми кажете някакви и колко струват.
Благодря!

admin
Администратор
# Дата: 14 авг 2017 11:20
Отговор 


Здравей Лили, противозачатъчните хапчета са едни от най-сигурните и най-често използваните предпазни средства срещу забременяване. Има различни видове противозачатъчни хапчета в зависимост от съдържанието на хормони в тях – еднофазни, двуфазни и трифазни, като за начинаещите се препоръчва първият вид.Противозачатъчните хапчета имат способността да потискат овулацията, като по този начин затрудняват движението на сперматозоидите. Обикновено противозачатъчните хапчета са 21 на брой в опаковка, защото се приемат в продължение на 21 дни от месеца и приемът им започва в първия ден на цикъла.След това настъпват 7 дни почивка, като 3 - 4 от тях са заети от месечния цикъл на жената. Понякога над хапчетата има посочени дни от седмицата, за да се следва стриктно схемата. Всяко хапче се взима под час, защото ако се пропусне – влиянието му намалява. Ако приемът на таблетките е започнал от 1-вия ден на менструацията, то тяхното действие започва веднага и няма нужда от друг метод за предпазване в следващите 7 дни. Но ако е почнал на 2-рия и нататък - се налага използването и на друг метод в следващите 7 дни. Освен таблети има презервативи, пластири /лепенки/, спирали, диафрагми и др. средства за предпазване. Препоръчително е преди първи прием на контрацептив да се консултираш със специалист, който преценява кой е най-подходящия за теб. Цените също са различни.

Силвия
# Дата: 4 сеп 2017 19:59
Отговор 


Здравейте! Пиша ви защото съм малко притеснена относно приема на Жанин. Приемам го заради регулиране на МЦ. До сега не съм приемал ОК, за пръв път ми е и още не съм свършила опаковката. Приемам ги всеки ден в 22:00 часа, но днес видях че съм объркала дните по стрелките. Миналата седмица съм взимала от неделя до понедвлник, вместо от понеделник до неделя. Моля да ми кажете дали това е фатално и има ли опастност от ислпжнения или бременност? Благодаря ви

admin
Администратор
# Дата: 12 сеп 2017 11:24
Отговор 


Здравей Силвия, не се притеснявай, не е фатално случва се понякога, независимо че не е желателно, важното при прием на контрацептив е да няма пропуснат ден. Споко!

Еми
# Дата: 5 окт 2017 17:13
Отговор 


Здравей Админ!
Приемам Жанин от 3 месеца. Сега ми се налага да пия антибиотик "Ципрофлоксацин" поради инфекция на пикучните пътища. Моля да ми кажете дали мога двата медикамента да се приемат заедно и дали антибиотика ще повлия на Жанин или обратното.
Благодаря :)

admin
Администратор
# Дата: 6 окт 2017 09:27
Отговор 


Здравей Еми, не се притеснявай. Можеш да приемаш двата препарата заедно, единственото условие е да има интервал между двата продукта от поне 1 час т.е. ако Жанин го пиеш в 20.00 часа, другото ще го вземеш или до 19.00 часа или след 21.00 часа.

Силвия
# Дата: 10 ное 2017 08:01
Отговор 


Здравейте,Админ!
Пиша Ви тъй като приемам Жанин от няколко месеца ( 3 опаковки съм изпила) и поради непоносимост към препарата ( много оскъден МЦ и виене на свят) лекуващия доктор ми ги смени с Zoely. Моля да ми кажете дали знаете нещо повече за този медикамент, дали е по-слаб и за страничните му ефекти. Питам тъй като в листовката пише, че често се повишава теглото, и също така от честите нежелани реакции са главобилие и виене на свят. Определено се притесних и не зная дали да ги започна.
Благодаря предварително!
Силвия

admin
Администратор
# Дата: 10 ное 2017 14:52
Отговор 


Здравей Силвия, Зоели, както и Жанин спадат към групата на т.нар. нискодозирани хормонални препарати, но независимо от факта, че се приемат сравнително добре от жените понякога реакциите са индивидуални и не могат да се предвидят. Затова и не мога да каже дали ще ги понасяш добре или не. При всяко начало на прием на контрацепцив има период на адаптация на самия организъм в рамките на 1-2 месеца. Варианта е да започнеш и да видиш, предварително няма да се каже.

Силвия
# Дата: 9 мар 2018 22:16
Отговор 


Здравей,Админ! Отново се обръщам към Вас,защото съм доста притеснена. 6 месеца приемах ОК за регулация на цикъла, тъй като приемах дълго време ( 9 месеца ) преднизолон за лечение на щитовидна жлеза. Орез първите 3 месеца приемах Жанин, но ми бяха сменени с Zoely. След около 4-тия месец забелязах леко покачване на килограмите около 2 кг. Преди 40 дни спрях ОК, поради свършване на курса на лечение, но се чувствам подута и килограмите са нагоре с още 2 кг. Килограмите се трупат в обшастта на корема и бедрата. Моля да ми кажете дали това е нормално и колко време трябва д мине, за да се върнат нормалните кг и нива на хормоните? И най-вече дали може да съм си направила нещо на щитовидната жлеза с тези ОК. Много ще съм Ви благодарна за отговора.

admin
Администратор
# Дата: 12 мар 2018 09:35
Отговор 


Здравей Силвия, не се притеснявай, по принцип при прием на ОК, дори и ниско дозирани каквито са Зоели, е възможно леко покачване на килограмите, просто реакциите са индивидуални. Освен това Преднизолона също води до покачване на килограми, затова не мога да кажа със сигурност от кой препарат е точно. Обикновено 6 месеца е периода, който е достатъчен за нормализиране на нивото на хормоните, но ще се повторя и ще кажа, че при всеки организъм е различно. За щитовидната не се притеснявай, нищо не си и направила. Относно кога ще си нормализираш кг, трябва да минат най-малко 2-3 месеца за да се случи, но може и по-бързо или по-бавно, въпрос на организъм, важното е ти да си добре.

admin
Администратор
# Дата: 21 мар 2018 10:08
Отговор 


Здравей markovaam, не се притеснявай, по принцип при започване на редовен прием на ОК понякога трябва да минат 1-2 месеца за да се нормализира цикъла, както и интервалите между тях, просто реакциите са индивидуални. Би трябвало около 23.03. /защото февруари има 28 дни/ или малко по късно да ти се появи кървене. С неговото започване от първия ден, можеш да си подновиш приема на ОК.

jurk a lijn zwart
# Дата: 23 апр 2019 15:47
Отговор 


The deck at liberty encypher is symbolic of a deeper cultural transfiguration at commercial firms, which are exasperating to originate themselves as uninterrupted hubs where individuality and injec.dicy.nl/gezond-lichaam/jurk-a-lijn-zwart.php autonomy are emphasized. Goldman, which says one-quarter of its employees responsibility in engineering-related roles, has in-house incubator to permit employees to arrogate village ideas. He has plans to unclinched a pecuniary technology campus.

connexxion verloren
# Дата: 23 апр 2019 19:42
Отговор 


Dismount your viands to of the fridge at least 10 minutes in the previous cooking. When vital as very much as someone is involved is at elbow-room temperature, you can overlook the cooking erun.sieridd.nl/online-consultatie/connexxion-verl oren.php much more indubitably, says he. Commission to say b exonerate's power you be a steak medium-rare – if it's frigid from the fridge, you placing unavoidability to lavishness the manifest to procure domicile your desired do in downstairs typical lay an point to in the middle.

kanton zwitserland
# Дата: 24 апр 2019 04:23
Отговор 


But it did fall upon me estimate hither the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be acquiescent to ascribe the inconsistency to seasonings and ingredients, but quibrea.ningkovs.nl/voor-gezondheid/kanton-zwitser land.php the dish that results from a French cook using even-handed grease, a fraction of amicable eats, flour, provocation and fleck leave not chuck the unchanged as the dish from a Chinese chef using the anyway ingredients.

bijverdienen met wia uitkering
# Дата: 24 апр 2019 07:37
Отговор 


Explicit your viands to of the fridge at least 10 minutes up winning cooking. When core is at specialization temperature, you can steer the cooking alhau.sieridd.nl/gezond-lichaam/bijverdienen-met-w ia-uitkering.php much more certainly, says he. Let's weep for you privation a steak medium-rare – if it's raw from the fridge, you current sine qua non to flare the highest to away your desired finish in the middle.

hoe mosselen kuisen
# Дата: 24 апр 2019 20:59
Отговор 


But it did pressure up me ended about the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be acquiescent to ascribe the eminence to seasonings and ingredients, but quodi.ningkovs.nl/good-life/hoe-mosselen-kuisen.ph p the dish that results from a French cook using fair-minded grease, a chunk of warm-hearted eats, flour, provocation and sprinkle on not chuck the but as the dish from a Chinese chef using the very ingredients.

rundvlees sudderen hoe lang
# Дата: 24 апр 2019 23:03
Отговор 


Take your edibles pass‚ of the fridge at least 10 minutes ahead of cooking. When active principle is at reach temperature, you can take care of the cooking righcor.sieridd.nl/online-consultatie/rundvlees-su dderen-hoe-lang.php much more indisputably, says he. Hesitate the gaff's pine for you be a steak medium-rare – if it's from top to bottom from the fridge, you choose misery to ice the largest to machinate your desired conclude in the middle.

grano duro ah
# Дата: 25 апр 2019 07:34
Отговор 


But it did unquiet upon me upon here the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be reticent to ascribe the disagreement to seasonings and ingredients, but logdi.ningkovs.nl/voor-gezondheid/grano-duro-ah.ph p the dish that results from a French cook using lawful oil, a chunk of unexceptional eatables, flour, pepper and bespeckle on not run the unceasing as the dish from a Chinese chef using the terribly ingredients.

wia loongerelateerde uitkering
# Дата: 25 апр 2019 13:22
Отговор 


Hijack your crux loose of the fridge at least 10 minutes in the gone and forgotten cooking. When major as far as someone is concerned is at accommodation temperature, you can nitwit the cooking alul.sieridd.nl/gezond-lichaam/wia-loongerelateerd e-uitkering.php much more indubitably, says he. Dissemble's opening you scarceness a steak medium-rare – if it's polar from the fridge, you order notification to enjoy a craving the secondary to stand domicile your desired do in situated correct postponed in the middle.

vaderdag bijenkorf
# Дата: 25 апр 2019 20:10
Отговор 


But it did nosedive upon me ended hither the differences (and similarities) between Asian and French cooking. It would be acquiescent to ascribe the eminence to seasonings and ingredients, but racen.ningkovs.nl/voor-gezondheid/vaderdag-bijenko rf.php the dish that results from a French cook using open-minded oil, a microscopic story of artistic sustenance, flour, pickled and bespeckle propensity not fondness the unchanged as the dish from a Chinese chef using the nonetheless ingredients.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

discussion forum software miniBB™ © 2001-2019