Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / ESKAPELLE , HELP !!
Автор Съобщение
mery
# Дата: 18 окт 2011 13:38
Отговор 


Zdraveite iskam da se izvinq che ne pisha na kirilica no prosto nqma kak ot tuk .. ta problema mi e che na 9.06 imah polovkontakt s priqtelq mi,no prezervativa se skusa .. toi ne se pritesnqva zashtoto dori sus prezervativ ne svurshva v men za po golqma sigurnost i e ubeden che tam ne e popadnala semenna technost a i che prezervativa sigurno se bil skusal kum kraq zashtoto toi go proverqva .. no az se panikiosah che bqh v 1vi den ot ovulaciq i v ramkite na 24 chasa pih eskapelle ... na drugiq den usetih bolka v gurdite koqto e po- silna pri natisk,imah bolki nisko dolo tu v leviq tu v desniq qichnik , imah neshto kato " bqlo techenie " i krusta me boleshe dosta i si misleh che shte mi doide vuprosnata menstruaciq ako moga da q nareka taka koqto se predizvikva ot hapcheto no uvi veche 8mi den si chakam zacapvane ili menstruaciq no nqma i pomen ot takova neshto a krusta i nisko dolo ne spira da si me nabolqva .. ne za 1vi put vzimam eskapelle no predi vsichko si e bilo normalno,ima li neshto obshto ovulaciqta mi i risk ot bremennost ?? i ako ne ti doide vuprosnoto kurvene kak se izkarva na vun ako ima neshto za izchistwane ot matkata ??

admin
Администратор
# Дата: 31 окт 2011 09:46
Отговор 


Здрвавей mery, мисля че ти бях отговорила на въпроса, но може би не си намерила отговора. По принцип реакциите след приема на хапчето са индивидуални и не е задължително т. нар. междинно кървене. Ако не се появи въпросното кървене цикълът идва когато го очакваш или с малко закъснение. Важното е да се приеме Ескапел до 72 час след акта, за да е всичко наред.

Lili
Участник
# Дата: 4 ное 2011 14:51
Отговор 


Здравейте!Имам проблем и бих желала да се посъветвам с вас.Наложи се да приема ескапел,след 3-4 дни ми доиде (което до колкото разбрах е нормално след хапчето),НО проблема е,че започна да ми идва на 15 дни,от 2 месеца вече имам 4 менструации,възможно ли е да е от хапчето и дали ще отшуми?Благодаря ви предварително!

admin
Администратор
# Дата: 7 ное 2011 09:49
Отговор 


Здравей Lili, за съжаление реакциите след приема на Ескапел не винаги могат да се предвидят и са индивидуални. Най-вероятно причината е в хапчето, защото е високо дозиран хормонален препарат и е желателно да се консултираш със специалист и ако е необходимо да ти се изпише терапия за регулиране. Все пак 2 месеца не е малко време от приема му, но може и да е съвпадение. Мисля, че въпреки всичко причината е хормонална и трябва да предприемеш нещо.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

PHP forum software miniBB™ © 2001-2024