Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / bremennost
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 .
Автор Съобщение
admin
Администратор
# Дата: 24 авг 2021 09:13
Отговор 


Здравей Соня, просто се успокой и всичко ще си дойде на място!

Соня
# Дата: 31 авг 2021 17:20
Отговор 


Здравей отново, Админ!

Днес пиша защото си направих хормонални изследвания на 3тия ден от МЦ и нещо ме притесниха, след като прочетох някои неща, а доктор ще ги погледне другата седмица. Моля да кажете според вас дали са добре и дали означават проблеми за бъдещо забременяване? Само да кажа, че съм на 35 години.

1. Пролактин - 457 реф стойност 125-645
2. LH - 2.64 реф стойност фоликулна фаза 2.4 - 12.6
3. Fsh - 6.33 реф стойност 3.5 - 12.5
4. Естрадиол 161 реф стойност 45.4 - 854
5. Тестостерон 0.09 реф стойност 0.22 - 2.9 ( по-ниско от мин граница)

Благодаря предварително!

admin
Администратор
# Дата: 8 сеп 2021 09:26
Отговор 


Здравей Соня, АГ специалиста ни е в отпуск и при първа възможност ще ти отговори. Хубав ден!

Соня
# Дата: 12 окт 2021 14:41
Отговор 


Здравей,Админ! Вече има ли АГ специалист да изкаже мнение, защото имам 2 но искам да чуя и Вашето. На Вас вярвам!

Благодаря Ви предварително

admin
Администратор
# Дата: 13 окт 2021 09:32
Отговор 


Здравей Соня, не се притеснявай. По принцип единствената стойност, която е извън нормата е нивото на тестостерон /при теб е под нормата/. Синтезът на тестостерон при жените не е в постоянна величина, мени се според жизнения, менструалния цикъл и дори в рамките на денонощието. При ниски нива на тестостерон е възможно да се появят някои от следните оплаквания: нехарактерна мудност и летаргия, мускулна слабост, безпричинна умора, проблеми със съня, липса на желание за секс, телесно наддаване, нередовна менструация и др.. По принцип нормално е с напредване на възрастта нивото на тестостерон да намалява, така както се случва с типично женските полови хормон. Все пак не смятам, че ти си на възраст, в която да е с такава стойност, но всичко е въпрос на организъм. Все пак е възможно, при ниски нива да има проблеми и със забременяването. Ако имаш някои от изброените по-горе симптоми характерни при намалено ниво на тестострон, трябва да се справиш с тях, ако нямаш просто всичко е наред, ще го изследваш след време отново. Все пак е важно и по-точно мнението на специалиста които е извършил и прегледа и ще е по-точен в преценката и дали е необходимо да се прави нещо. На твоите години мисля, че нещата ще се нормализират от самосебе си.

Соня
# Дата: 13 окт 2021 14:26
Отговор 


Сърдечно благодаря,Админ!
Според специалистта, който ми назначи изследванията заради пост-ковид симптоматиката нещата са добре и ще се нормализират. Предписаха ми хранителна добавка Natrol Dhea. От месец ги пия и след 2-3 месеца отново да пусна изследвания. Според второто мнение нямам нужда от тази добавка и най-вероятно всичко е от ковид и следователно поставената ваксина Пфайзер. Но бил висок FSH и можело да показва проблем с ЯР. Притесних се защото съм на 36 години. Благодаря Ви отново!

admin
Администратор
# Дата: 14 окт 2021 09:23
Отговор 


Здравей Соня, в случая значи няма от какво да се притесняваш и нещата ще се нормализират. Натрол ДХЕА e хранителна добавка, която спомага за поддържане баланса на хормоните, също така подпомага съхраняването плътността и здравината на костите и съдейства за производството на енергия в организма и поддържането му в оптимална форма т.е. само ще ти помогне. Споко и успех при повторните изследвания!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 .
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

online community script miniBB™ © 2001-2021