Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / bremennost
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Автор Съобщение
admin
Администратор
# Дата: 24 авг 2021 09:13
Отговор 


Здравей Соня, просто се успокой и всичко ще си дойде на място!

Соня
# Дата: 31 авг 2021 17:20
Отговор 


Здравей отново, Админ!

Днес пиша защото си направих хормонални изследвания на 3тия ден от МЦ и нещо ме притесниха, след като прочетох някои неща, а доктор ще ги погледне другата седмица. Моля да кажете според вас дали са добре и дали означават проблеми за бъдещо забременяване? Само да кажа, че съм на 35 години.

1. Пролактин - 457 реф стойност 125-645
2. LH - 2.64 реф стойност фоликулна фаза 2.4 - 12.6
3. Fsh - 6.33 реф стойност 3.5 - 12.5
4. Естрадиол 161 реф стойност 45.4 - 854
5. Тестостерон 0.09 реф стойност 0.22 - 2.9 ( по-ниско от мин граница)

Благодаря предварително!

admin
Администратор
# Дата: 8 сеп 2021 09:26
Отговор 


Здравей Соня, АГ специалиста ни е в отпуск и при първа възможност ще ти отговори. Хубав ден!

Соня
# Дата: 12 окт 2021 14:41
Отговор 


Здравей,Админ! Вече има ли АГ специалист да изкаже мнение, защото имам 2 но искам да чуя и Вашето. На Вас вярвам!

Благодаря Ви предварително

admin
Администратор
# Дата: 13 окт 2021 09:32
Отговор 


Здравей Соня, не се притеснявай. По принцип единствената стойност, която е извън нормата е нивото на тестостерон /при теб е под нормата/. Синтезът на тестостерон при жените не е в постоянна величина, мени се според жизнения, менструалния цикъл и дори в рамките на денонощието. При ниски нива на тестостерон е възможно да се появят някои от следните оплаквания: нехарактерна мудност и летаргия, мускулна слабост, безпричинна умора, проблеми със съня, липса на желание за секс, телесно наддаване, нередовна менструация и др.. По принцип нормално е с напредване на възрастта нивото на тестостерон да намалява, така както се случва с типично женските полови хормон. Все пак не смятам, че ти си на възраст, в която да е с такава стойност, но всичко е въпрос на организъм. Все пак е възможно, при ниски нива да има проблеми и със забременяването. Ако имаш някои от изброените по-горе симптоми характерни при намалено ниво на тестострон, трябва да се справиш с тях, ако нямаш просто всичко е наред, ще го изследваш след време отново. Все пак е важно и по-точно мнението на специалиста които е извършил и прегледа и ще е по-точен в преценката и дали е необходимо да се прави нещо. На твоите години мисля, че нещата ще се нормализират от самосебе си.

Соня
# Дата: 13 окт 2021 14:26
Отговор 


Сърдечно благодаря,Админ!
Според специалистта, който ми назначи изследванията заради пост-ковид симптоматиката нещата са добре и ще се нормализират. Предписаха ми хранителна добавка Natrol Dhea. От месец ги пия и след 2-3 месеца отново да пусна изследвания. Според второто мнение нямам нужда от тази добавка и най-вероятно всичко е от ковид и следователно поставената ваксина Пфайзер. Но бил висок FSH и можело да показва проблем с ЯР. Притесних се защото съм на 36 години. Благодаря Ви отново!

admin
Администратор
# Дата: 14 окт 2021 09:23
Отговор 


Здравей Соня, в случая значи няма от какво да се притесняваш и нещата ще се нормализират. Натрол ДХЕА e хранителна добавка, която спомага за поддържане баланса на хормоните, също така подпомага съхраняването плътността и здравината на костите и съдейства за производството на енергия в организма и поддържането му в оптимална форма т.е. само ще ти помогне. Споко и успех при повторните изследвания!

Ади
# Дата: 17 фев 2022 18:54
Отговор 


Здравей админ. Имам един въпрос относно овулацията. Този месец на 14тия ми ден от МЦ получих силно течение, което приличаше на белтък на яйце, имах и засилено сексуално желание. На следващия 15ти ден полумих болки в корема, подуване, тежест и се локализираха с едната страна на корема. След 12-15 часа болката отшумя. Въпроса ми е дали овулацията е когато се появи характерния секрет или когато се получи болка?
Питам защото съм обедена че тогава беше овулацията, но 3 дни по-късно имахме полов контакт с приятеля ми. Не е свършвал в мен, но нещо се притесних случайно да не е свършил в мен без да ми каже и след 5 мин отново да свърши извън мен сам. И дали трябва да пия ескапел ( да не се тровя само)

admin
Администратор
# Дата: 21 фев 2022 09:50
Отговор 


Здравей Ади, не се притеснявай, не се налага да приемаш Ескапел, след като не е еякулирал в теб. Така описаните симптоми се появяват по време на овулация. Обикновено овулацията е много кратък период от време между 12 – 24 часа. Най-честите симптоми са: болка в корема, болезнени или чувствителни гърди, тънка слуз или секрет, повишено желание за секс, главоболие, виене на свят и гадене и др.. Разбира се, при различните жени доминират различни симптоми. При някои изобщо липсват първите признаци на овулация, защото всеки отделен организъм си има индивидуален праг на чувствителност, който зависи от редица фактори, включително наследственост, хормонално, емоционално и общо телесно състояние. Споко, всичко е наред!

Ади
# Дата: 22 фев 2022 11:27
Отговор 


Благодаря за отговора :) Тъй като се притесних и на 19тия ден или след около 21 часа взех ескапел. След това което ми оисахте разбирам, че не е трябвало да го взимам. След като изпих и ми се появи по-силно бяло течение. Днес ми е 23ти ден, а цилъла трябва да ми дойде след около 4-5 дни. Като че ли ме наболва корема, но се надявам да не подрани особено след като е прието хапчето няколко дни след овулация. И дано да нямам хормонален проблем от него :(.

admin
Администратор
# Дата: 23 фев 2022 09:03
Отговор 


Здравей Ади, пак ще кажа, че няма от какво да се притесняваш. Реакциите след приема на Ескапл понякога са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. Възможно е цикълът ти да закъснее с няколко дни. Обикновено след това всичко се нормализира. Споко!

Ели
# Дата: 22 мар 2022 02:43
Отговор 


Моля за съвет, защото съм притеснена. Днес ми е 23 ден от МЦ който е на около 25 дни. Този месец съм имала 3 контакта с приятеля ми, като не сме ползвали презерватив, но не е "свършвал" в мен. Единия път беше веднага след МЦ, след това преди 1 седмица. Миналия месец ми се наложи да приема Ескапел, и МЦ ми дойде на време и като прпдължителност беше нормален. Притесних се да нямам проблем и си купих тест за овулация който правих 5 пъти през един ден, като ми показа, че овулация трябва да имам на 12 или 13 ден. Секс правохме на 15тия ден като същия ден с първа урина направих тест за ову и беше отрицателен. Притеснявам се от бременност, нищо че не е "свършвал" в мен защото от няколко дни 3-4 имам дискомфорт в корема ( лека болка), болка лека в кръста, имах дискомфот в гърдите, но не ме болят. Горене в стомаха след храна и чувство на глад, а след наяждаме тежест, замайване. И снощи цяла нощ ставах по-малка нужда през 2 часа. Четох че всичко това са симптомии на бременност. Моля да ми кажете дали това може да е бременност или пък последствие от ескапела миналия месец? Реално толкова рано може ли да има симптомии ( 7 дни преди датата на МЦ)?

admin
Администратор
# Дата: 22 мар 2022 09:59
Отговор 


Здравей Ели, не се притеснявай, след като не е еякулирал в теб, няма от какво да се притесняваш. Някои от симптомите, които описваш могат да се появят и при леко възпаление на пикочните пътища и най-вероятно са свързани с това. Освен това Ескапел е високо дозиран хормонален препарат и минава време, което е индивидуално при всеки, докато всичко се нормализира, така че е възможно и от там да имаш все още леко неразположение. Най-сигурният начин, ако искаш да се успокоиш напълно, ако не се появи цикъла ти, е 14 дни след последният акт да си направиш тест, който най-веротно ще е отрицателен. Споко, всичко ще е наред!

Мария
# Дата: 29 апр 2022 08:26
Отговор 


Пиша ви тъй като имам нужда от отговор дали има за какво да се протеснявам. На 33 години съм и от няколко месеца си следя овулацията с тест заради лек хормонален дисбаланс, като правя теста сутрин с първа урина. Този месец си направих теста и сутринта беше положителен и към края на деня започна болка в левия яйчник ( типично за мен по време на овулация) болката беше около 12 часа. 24 часа след овулациятя с приятеля ми правихме секс, като той не е "свършвал" в мен. Притеснявям се дали 24 часа след овулация принципно може да настъпи бременност? Притесни ме факта, че ми каза, че за малко щял да "свърши" по време на акта, но не го направи и не беше веднага след акта. До колко съм запозната опитните мъже могат да се контролират и отделно не може да свърши и след 5 мин отново без да има почивка между това.

admin
Администратор
# Дата: 3 май 2022 14:25
Отговор 


Здравей Мария, след като не е еякулирал в теб, няма от какво да се притесняваш. Освен това, обикновено овулацията е много кратка, между 12 до 24 часа, а при теб акта е бил след това и пак няма защо да се притесняваш. Споко!

Мария
# Дата: 3 май 2022 15:35
Отговор 


Много благодаря за отговора!
Имам един страничен въпрос - нормално ли е 4-5 дни след овулация да започнат болки в гърдите от външната страна и леки болко в корема, които са от време на време? Не е ли много рано? При мен овулацията беше на 11 ден и около 16ти ден започнаха тези болки, а МЦ трябвя да дойде около 24-25 ден. Реално 7-8 дни преди датата?

admin
Администратор
# Дата: 4 май 2022 09:09
Отговор 


Здравей Мария, да нормално е. При всеки е възможно по различно време да се появи т.нар. ПМС /пред менстуален синдром/ с различни реакциии на организма, които освен това не е задължително винаги да са по едно и също време всеки месец. Обикновено има цикличност, но понякога тя не е задължителна и се може да се повлияе от климатични промени, емоционално състояние и др..

Силвия
# Дата: 1 юни 2022 14:40
Отговор 


Здравей, Админ! Малко е извън темата, но съм притеснена. На 37 години съм и имам редовен цикъл, след Ковид 19 стана малко по-къс от 26 дни стана на 24-25. Но този месец овулацкята ми не я усерих. Днес ми е 24ти ден от МЦ и днес имам типичните симптомии за овулация - секрек като белтък, лек дискомфорт в корема. Моля да ми кажете може ли да имам толкова късно овулация или този секрет е от друго нещо - бременност или заболяване. Много съм притеснена!
Преди месец изследвах всички полови хормони и бяха в норма. Единствено АМХ беше 0.36 при долна референтна гранкца 0.40. Имхибин Б беше 90 при референция от 40 до 200

Силвия
# Дата: 4 юни 2022 17:56
Отговор 


Здравейте, отново. Пиша ви защото нещо наистина съм много протеснена, а ще мога да направя консултация със специалист най-рано след 2 седмици. Днес ми е 27ми ден от МЦ и все още имам ЦС, като преди 2 дни беше най-силна и тогава теста за ову беше положителем ( две еднакви черти). Това не мисля, че е нормално. Днес усетих и доскомфорт в зърната на гърдите и леко замайване. Само искам да кажа, че този месец съм имала 2 контакта с половинлата ми и той не е "свършвал" в мен и това беше в началото на МЦ и при напълно отрицателни тестове за ову. Само да вмъкна, че от края на миналия цикъл всеки ден пиемам торохелп ( заради тсх 3.85) и вечерна иглика на прим ойл заради тежък ПМС предния месец. Като все още ги пия по 2 на ден. Моля за отговор, защото не мога да си намеря място.

Силвия
# Дата: 5 юни 2022 12:32
Отговор 


Здравейте, съжалвам, че ставам досадна, но днес не мога да си намеря място. Сутринта видях, че имам малко ЦС, но днес с по-сивкав цвят и количеството беше малко. По обяд забелязах, че този секрет се е променил на бял по-гъст кремообразен без мириз. Днес болката в зърната намаля и е само като доскомфот при допир. Вчера имах и лек дискомфорт ниско в корема, днес го нямам. Притеснявам се дали може веднага след овулация да се промени секрета като преди МЦ, дали е хормонален дисбаланс или вероятност за бременност въпреки че съм имаша 2 контакта, при отрицателни тестове за ову и половинката не е еякулирал в мен. Много съм притеснена моля за съвет

Силвия
# Дата: 6 юни 2022 12:00
Отговор 


Админ, надявям се скоро да можете да ми отговорите, защото продължавам да имам този бистър и разтеглив секрет вече 5ти ден. Вчера се промени за кремообразен, после пак на прозрачен. Също така спрях да взимам и вечерната иглика и си направих тест за бременност, който беше отрицателен. А след 2 седмици ще посетя специалист. Не зная дали да си правя още един тест за бременност, да си пусна изследвания пак на хормони или просто да изчакам 14те дни след положителния тест за овулация. Не мога да си намеря място

admin
Администратор
# Дата: 10 юни 2022 10:34
Отговор 


Здравей Силвия, не се притеснявай. Причините за различния вагинален секрет се дължат на промяна в нормалната за организма на жената бактериална флора. Това може да бъде провокирано от хормонален дисбаланс, прием на лекарства, измиващи продукти, бельо, понякога дори и контрацептивни средства или не използването им. След като няма мирис, а само се променя цвета просто изчакай няколко дена, спри използването на сапуни и носи само памучно бельо. Ако и след това нещата продължат или се променят се обърни към специалист. За да се разбере причината е необходимо да се направи микробиологично изследване. След като тестът ти е отрицателен, причината не е там. Просто се успокой и изчакай!

Силвия
# Дата: 14 юни 2022 08:51
Отговор 


Сърдечно благодаря за отговора Ви! Този секрет продължи около 5-6 дни с дискомфорт в зърната. След това спря и ЦС и дискомфорта в зърната. Ако мога да вярвам на теста за овулация беше през тези дни ( в дните когато очаквах МЦ). Според изчисленията до края на седмицата би трябвало да и дойде цикъла и от 3 дни имам подуване на гърдите и лека болка от външната им страна + лека болка в корема, която се редува с кръстта. Не е постоянна, а от време на време. Главоболие също. Чудя се дали това може да ПМС и сигнал, че ще ми дойде Мц или нещо друго. Благодаря

admin
Администратор
# Дата: 17 юни 2022 09:16
Отговор 


Здравей Силвия, не се притеснявай. Симтомите, които описваш са свързани най-вероятно с ПМС и до няколко дни ще отшумят. Към момента няма нищо обезпокоително.

Мария Иванова
# Дата: 15 сеп 2022 13:48
Отговор 


Здравейте, пиша защото нещо се протесних. Имам дълга връзка и с половинката ми този месец имахме контакти, като не сме използвали презерватив, но той не е "свършвал" в мен и сме прекъсвали акта по-рано. Цикъла трябва да ми дойде след 3-4 дни, но от 5-6 дни имам силни болки в гърдите от външната страна, от 2 дни са и подути, увеличи ми се апетита и най-вече към сладко, получавам сърцебиене от време на време, лек дискомфот в корема и кръста, изнервена съм и днес получих блавоболие и замайване. Преди съм имала подобни симптомии преди цикъл, но този път са по-изразени и се притеснявам от евентуална бременност или здравословен проблем. Най-вече ме протеснява силната болка в гърдите.
Моля за съвет

admin
Администратор
# Дата: 16 сеп 2022 10:28
Отговор 


Здравей Мария Иванова, не се притеснявай. По принцип, описаните симтоми са свързани с т.нар. ПМС, които не е задължително да протичат винаги по един и същ начин, и е възможно да са този месец по силно изразени, все пак са на хормонална основа. За да се успокоиш напълно можеш 10 дни след акта да си направиш тест, но мисля, че опасенията ти са напразни. Споко!

Мария Иванова
# Дата: 16 сеп 2022 14:03
Отговор 


Благодаря! Ако не ми дойде след 2-3 дни ( както е по календар) ще си направя тест. Днес се усещам още по-подута, като че ли всеки молемт ще ми дойде и ми изби и акне по брадичката.
Бъдете здрави иво благодаря, че ви има

admin
Администратор
# Дата: 19 сеп 2022 09:08
Отговор 


Здравей Мария Иванова, успокой се, всичко ще е наред! Бъди здрава и ти! Радваме се, когато сме полезни!

Габриела
# Дата: 8 ное 2022 10:04
Отговор 


Здравей, Админ! Очаквам МЦ до 1-2 дни, но от около седмица имах силни болки във външната страна на гърдите, също така са подути, понякога главоболие, изнервеност, желание за консумация на шоколад, безсъние, леки болки в стомаха, наболване на корема. Не зная дали това е ПМС или симптом за бременност. Като цяло ПМС ми се появява от няколко месеца, ама сега е най-изразен. Имала съм 4 контакта с половинката си, но не е имало еякулация в мен, и акта е прекъсван мн по-рано. Благодаря!

admin
Администратор
# Дата: 9 ное 2022 09:01
Отговор 


Здравей Габриела, не се притеснявай, така описаните симптоми напълно отговарят на ПМС. След като не е имало еякулация в теб и сте прекъсвали акта много по рано, няма как да си бременна. Просто тези признаци преди цикъл може да са различни и да започнат дори и 10 преди него. Всичко е индивидуално. Споко!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

forum script miniBB™ © 2001-2022