Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / кажете ми?!
. 1 . 2 . >>
Автор Съобщение
миленна
# Дата: 30 окт 2009 19:25
Отговор 


Искам да питам - на 27 беше датата на идване обаче
преди 27 имах симптомите на цикъла,ама те сякаш се изпариха до 30-ти.През този период се и разболях и вземах препарати.Възможно ли е те да ми повлият?И възможно ли е без никакви симптоми да има бременност?Много ме е страх.Още на 28 правих тест и беше отрицателен.Възможно ли е да не е хванал бременост.Незнам и как да кажа на нашите - ще ме убият.Като съм болна мога ли да направя аборт ако..........и без да знаят нашите?

admin
Администратор
# Дата: 2 ное 2009 09:17
Отговор 


Здравей миленна, съвременните тестова са чувствителни и ако се направят според указанията дават висок процент достоверност. Теста се прави 10 дни след акта. Закъснението ти може би не е свързано с наличието на бременност. От притеснение също може да ти закъснее цикъла. Нашият съвет е да се успокоиш и да повториш теста.

mimi
# Дата: 18 ное 2009 22:16
Отговор 


za6to ne mi odg

admin
Администратор
# Дата: 19 ное 2009 08:40
Отговор 


Здравей mimi, какво не сме ти obg?

anndji
Участник
# Дата: 5 яну 2010 14:12
Отговор 


Здравейте и от мен :) Преди около година ми се появиха пъпчици по срамните устни личната ми лекарка ме изпрати на дерматолог и тя ми каза че имам кондиломи, третирахме ги с кондилин, изпадаха всичко беше наред. След време забелязах нещо като обрив по малките срамни устни и отидох при дерматолога за преглед без да казвам какво виждам аз тя ми каза че нямам кондиломи. Аз обаче реших да отида и на гинеколог каза ми че са гъбички лекува ме, направи ми цитонамазка резултата беше пап 2. След време почувстах дискомфорт отидох на трети гинеколог и той ми каза че нямам кондиломи взе ми секрет за степен на влагалищна чистота резултатът беше следния: 3 ст. lactobac - umereno, leuc - umereno, spori i koki - umereno. Проведе ми лечени с антибиотици отидох на преглед след това и каза че съм в отлична форма но тези пъпчици си седят там и въпросът ми е дали да го приемам за нормално това състояние или не знам, отчаяна съм ;(

admin
Администратор
# Дата: 6 яну 2010 09:37
Отговор 


Здравей anndji, желателно е да се обърнеш към специалист. При всяка инфекция е редно да се лекуват и двамата партньори и да се ограничат сексуалните контакти, за да не се получи ново инфектиране.

anndji
Участник
# Дата: 6 яну 2010 15:36
Отговор 


Ами вече 3-ма смених и не бях имала сексуални контакти сигурно от една година, със сегашния ми приятел го правим само с презарватив и не знам наистина не знам какво да правя. А тия изследвания ще можете ли да ми ги доуточните, какво значат доло горе? Пък и при последния преглед доктора ми каза че съм в отлична форма, не знам да вярвам ли?

admin
Администратор
# Дата: 7 яну 2010 09:59
Отговор 


Здравей anndji, причината за тези пъпчици може да бъде даже и алергия към презерватива.Цитонамазката или ПАП тестът е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Благодарение на цитонамазката те се откриват много преди да се превърнат в проблем и все още могат да бъдат взети мерки за предотвратяване на появата им. Желателно е да се прави на 6 месеца.

anndji
Участник
# Дата: 7 яну 2010 10:24
Отговор 


Септември ми беше направена цитонамазка резултата беше пап 2. Възможно ли е да са алергия към нещо друго, помеже ги имам преди да започна сексуални контакти със сегашния ми приятел

Viki
# Дата: 9 яну 2010 17:38
Отговор 


С приятеля ми не използваме презервативи и днес правихме секс два пъти без да свършва в мен в интервал от час и половина/обикновенно два/.Въпросът ми е дали е по-добре той да уринира след първия път,защото доколкото знам спермата,която остава в каналчето излиза с урината и колко време е добре да се изчака след първия секс за да няма останала сперма?Искам и да попитам дали от минимално количество сперма,което се отделя в такива случай или по време на секс има вероятност за бременност?

Анонимен
# Дата: 9 яну 2010 17:47
Отговор 


Моля Ви за малко информация.Доста съм притеснен след като с приятелката ми правихме ...... на 1-ви (5 дена след като и свърши цикала) и стана белята..36 часа след това взема Ескапел. Вече мина 1 седмица след приема му, а още не и идва....по принцип трябва да и дойде на 18-ти.Трябва ли да се притеснявам от факта, че не и е дошъл 5 дена след приема на Ескапел.И има възможно ли е да е заченала, защото леко чувсвта гърдите си напрегнати....а и яде като луда....

Благодаря Ви предварително!!!

admin
Администратор
# Дата: 11 яну 2010 10:04
Отговор 


Здравей anndji, алергия може да имаш и към определен перилен препарат, сапун или душ гел. Използвай известно време бебешки препарати или противоалергични.
PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки). Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката
неофициално, но често използвано класифициране: PAP II К[2] или понякога PAP II W[3] - неясен (съмнителен) резултат. Това включва намазки, които не са достатъчно добри, за да се направи еднозначно заключение или намазки с променени клетки, които не могат да се класифицират като атипични, но не са и нормални. Препоръка: необходима е контролна цитонамазка

admin
Администратор
# Дата: 11 яну 2010 10:08
Отговор 


Здравей Viki, желателно е да има интервал 25-30 мин. между актовете.
По принцип мин. количество сперма се отделя през целия акт и желателно винаги да се използва презерватив.

admin
Администратор
# Дата: 11 яну 2010 10:10
Отговор 


Здравей Анонимен, ескапел действа индивидуално при всеки и ако не получи т. нар. междинно кървене след неговия прием следващият цикъл ще дойде когато го очаква или с малко закъснение.

anndji
Участник
# Дата: 11 яну 2010 11:24
Отговор 


ami na rezultatite ot citonatamazka osven pap 2 pi6e6e i for ili por ne moga da go raz4eta ma len klet14en s1stav v 4ist fon. A posle kato otidoh i pri drugiq ginekolog kato mu kazah 4e rezultata mi e pap 2 toi kaza 4e tova bilo nai huhbava grupa !? stranno e naistina

admin
Администратор
# Дата: 12 яну 2010 09:28
Отговор 


Здравей anndji, не се притеснявай ПАП 1 и 2 са добри резултати.

kara
# Дата: 9 фев 2011 13:58
Отговор 


zdr,moje li v sledstvie na rani4ka na 6iikata na matkata da mi se ugolemqt limf.vuzli w ingvinalnata zona i ot dvete strani bez bolka i sa taka dosta vreme ve4e meseci,a uj sum pap 1?

admin
Администратор
# Дата: 10 фев 2011 10:09
Отговор 


Здравей kara, по принцип увеличените лимфни възли показват, че някъде в организма има възпалителен процес дори и да не са болезненни или са в следствие на прекарана инфекция. След изгаряне на раничка не се увеличават ингвиналните лимфни възли т. е. няма връзка между тях. Можеш ако искаш да се консултираш със специалист за да откриеш причината особено, ако започнат и да те болят.

коп
# Дата: 3 май 2012 15:08
Отговор 


а може ли да се увеличени ингвиналните възли,защото имам раничка? или се увеличават чак при напреднал стадий на рак?

коп
# Дата: 3 май 2012 15:22
Отговор 


на колскоп се вижда мозайка-какво значи

admin
Администратор
# Дата: 10 май 2012 10:59
Отговор 


Здравей коп, само при раничка не се увеличават лифните възли. Не се притеснявай, тя се лекува, но трябва да не се отлага. Това представлява нарушение в самата повърхност на шийката на матката - тип язвичка, която има различен вид и размер в зависимост какъв участък е засегнат. Просто се лекувай. Успех!

коп
# Дата: 21 май 2012 13:38
Отговор 


а какво значи от резултата на биопсия- Липсва транзиторна зона?

admin
Администратор
# Дата: 21 май 2012 15:12
Отговор 


Здравей коп, на границата между плоския и цилиндричния епител на маточната шийка по външния отвор на цервикалния канал се оформя т. нар. транзиторна линия или зона (ТЛ). В тази линия има резервни клетки, които могат да се диференцират и в двете посоки. ТЛ се влияе от възрастта, хормоните, рН на влагалището. Не се притеснявай при теб просто няма такава зона, което не е патология.

milena
Участник
# Дата: 22 фев 2013 11:01
Отговор 


zdraveite na 14 fevroari pih hap4eto eskapel no imam simptomi na gadene samo

milena
Участник
# Дата: 22 фев 2013 11:05
Отговор 


zdraveite na 14 fevroari pih hap4eto eskapel no imam simptomi na gadene samo
eho imali nqkoi

admin
Администратор
# Дата: 14 мар 2013 11:27
Отговор 


Здравей milena, не се притеснявай реакциите след приема на Ескапел понякога са индивидуални и не могат да се предвидят. До няколко дни нещата ще се нормализират.

baby
# Дата: 16 апр 2015 07:08
Отговор 


zdr admin iskam da popitam qnuari mi doide na 25,fevruari na 19,mart na 18 i sega owte mi go nqma pravih si test otrizatelen e poneje wte zaminavam na po4ivka kolko trqbva da iz4akam za da mi doide/imam vsi4ki simptomi/ ili da po4na da pia dufaston za da go predizvikam mersi az sam na 42 god vazmojno li e prosto da me presko4i tozi mesez mersi

baby
# Дата: 17 апр 2015 07:03
Отговор 


tragna mi edno kafqvo kato zacapvawto no mn oskadno zna4i li tova 4e wte mi doide

admin
Администратор
# Дата: 20 апр 2015 15:36
Отговор 


Здравей baby, в началото и в края на всеки цикъл е нормално да се появи такова кафеникаво зацапване. Най-вероятно ще ти дойде цикъла. Ако не се засили, значи ще те прескочи този месец и причината е хормонална. Успех!

baby
# Дата: 22 юли 2015 06:51
Отговор 


zdr admin minaliq mesez iuni mi doide na 30 sega go 4akam na 28 iuli na 31iuli zaminavam na more moga li da iz4akam da re4em do 28 i ako ne mi doide da zapo4na da piq orgametril po 2 na den i da go piq do 7 avgust az sam na more do 10 mersi

. 1 . 2 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

bulletin board script miniBB™ © 2001-2024