Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / ескапел
Автор Съобщение
анонимка1234
# Дата: 13 юни 2015 22:16
Отговор 


Здравейте, преди седмица пих 2 хапчета ескапел за 4дни ,второто беше на 40час и се надявам всичко да е ок. Разбрах от форима, че при прием на две хапчета за един месец има вероятност да пропусна един цикъл. Искам да знам дали има опасност да забременея до идването на цикъла макар и след повече от месец или 7дни от последния прием на хапчето? И ако си правя през този период тест за овулация,това би ли ме предпазило?

анонимка1234
# Дата: 13 юни 2015 23:49
Отговор 


Забравих да спомена, че 5 ти ден след второто хапче имам слаби болки ниско долу като за пред цикъл,но още не ми е дошъл и какъв е процента на предпазването му приет на 40 тия час, вероятно е по нисък?

admin
Администратор
# Дата: 15 юни 2015 10:56
Отговор 


Здравей анонимка1234, не се притеснявай взела си мерки навреме. Вярно е, че след 12 час от акта надежността е по-малка, но все пак я има и около 86%. Реакциите са индивидуални и не винаги прескача следващият цикъл. Единственият сигурен начин за да се успокоиш напълно е 14 дни след последният акт да си направиш тест за бременност и да чакаш да се появи кървене.

deyzi
# Дата: 27 ное 2015 15:56
Отговор 


Здравейте,
Правих секс с приятеля ми и имаше гаф, бяхме с предпазни мерки, но презерватива се скъса и той свърши в мен. Веднага отидох по малка нужда. След 13 часа пих Ескапел. Днес е 8-мия ден от гафа, но се чувствам странно имам болки в кръста и стомаха.. Възможно ли е това да са странични реакции от хапчето или съм бременна?
Ще съм благодарна да получа отговор.

admin
Администратор
# Дата: 9 дек 2015 07:32
Отговор 


Здравей deyzi, след като си взела мерки навреме всичко ще е наред. Просто реакциите след приемана Ескапел са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. За собствено успокоение можеш 14 дни след акта да направиш тест.

Inna789
Участник
# Дата: 11 авг 2021 15:18
Отговор 


Здравейте !
Преди 4 - 5 дена се случи гаф по време на овулация и презерватива се скъса в мен.
След около 30-40 минути пих ескапел , но на следващия ден имаше полов акт без презерватив , но мъжът ми свърши извън мен. Не знам сега дали е от действието на ескапела , но страшно много ми се гади, усещам тежест в стомаха и се появи доста бяло течение .
Въпросът ми е дали това е от действието на хапчето или е възможна бременност ? ... много се притеснявам ..

admin
Администратор
# Дата: 12 авг 2021 09:06
Отговор 


Здравей Inna789, след като си взела мерки навреме всичко ще е наред, не се притеснявай. Просто Ескапел е високо дозиран хормонален препарат, реакциите след приемана му понякога са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. Симптомите които описваш са свързани именно с това. За собствено успокоение можеш 14 дни след акта да направиш тест.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

online community software miniBB™ © 2001-2024