Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / Ескапел
. 1 . 2 . 3 . >>
Автор Съобщение
Рени
# Дата: 9 сеп 2017 13:19
Отговор 


Здравейте! Направих нова тема поради факта че не можех да пиша в старите за ескапел. Имам въпрос, а той е следният: С приятеля ми правихме два дни подред след менструация непротектиран полов акт без никакви гафове, но на третия ден той излезе като свърши, но се случи така че спермата успя да потече в рамките на 2 секунди...таа знам че трудно се забременява след цикъл, но бях доста уплашена и изпих едно хапче ескапел...следващите дни правихме полов акт, но само с презарватив, нито един път без и нямаше скъсани от всичките пъти...обаче около 10 дни след приемането на хапчето забелязах че имам кафеникаво по бельото...и по-плашештото е, че ми е втори ден така смисъл то не тече обаче като се избърша излиза на салфетката нещо от сорта кафяво-розово. Прочетох в сайта на хапчето че може да се получи таково течение обаче наистина съм доста шашната от цялата ситуация и искам да знам дали има шасн да съм бременна.
П.П Забравих да спомена че изпох хапчето 2 часа след акта.

admin
Администратор
# Дата: 12 сеп 2017 11:19
Отговор 


Здравей Рени, не се притеснявай след като си взела мерки навреме всичко ще е ок. След приема на Ескапел си получила т.нар. междинно кървене, което не е задължителни, но се приема на цикъл независимо как протича и следващият обикновено е около датата на това кървене, а не когато го очакваш. Правилно си прочела в сайта. Просто реакциите са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. За собствено успокоение можеш 14 дни след акта да направиш тест.

Рени
# Дата: 12 сеп 2017 23:12
Отговор 


Това значи ли, че този месец това се брои за цикъла?

admin
Администратор
# Дата: 14 сеп 2017 11:00
Отговор 


Здравей Рени, както писах реакциите понякога са индивидуални. В повечето случаи т.нар. междинно кървене е и цикъл за месеца, но макар и много рядко се появява кървене и около датата на редовния, но ако това не се случи приемаш това кървене за цикъл.

Катя
# Дата: 15 сеп 2017 22:09
Отговор 


Здравейте пих преди известно време,нможе да се каже преди две седмици, ескапел имах кървене но спря на третия ден и кървешв малко и имаше кафяво на цвят понякога. Спря ми за няколко дни но след полов акт с приятеля ми който беше с презерватив почна пак да ми тече кръв обаче доста...на какво се дължи...да спомена също че пих в рамките на 3 часа след непротектирания акт. Ии след хапчето правихме с презерватив и нито веднъж без обаче след кървенето спряхме седмица и пак правихме защото ми спря кървенето но след това правихме и на следващия ден пак почна да ми кърви и кърви в количеството на цикъла... защо става така? Нещо не е наред ли?

Катя
# Дата: 15 сеп 2017 22:33
Отговор 


Пък и винаги преди цикъл съм имала болки в корема отдолу а този път ме болят само гърди :(...

Катя
# Дата: 16 сеп 2017 10:07
Отговор 


Днес ми тече като цикъл, обаче не усещам болка в корема ниско долу ами само в гърдите...подранил ли ми е?

admin
Администратор
# Дата: 18 сеп 2017 09:23
Отговор 


Здравей Катя, тъй като хапчето е високо дозиран хормонален препарат реакциите след приема му са индивидуални и не винаги могат да се предвидят, затова при теб се е получило така. Обикновено след месец нещата се нормализират.

Ралица
# Дата: 16 окт 2017 11:00
Отговор 


Добър ден. Миналия месец ми дойде на 15ти(беше ми подранил поради факта че пих Ескапел) последно го пих на 30ти август. Вчера се случи така че с приятеля ми правихме секс с презерватив но за жалост имаше много малка дупчица. Нямаше да знам за нея ако не бях стиснала презерватива със семенната течност. Страхувам се че може да е попаднала сперма във влагалището тъй като приятеля ми стоеше около минута в мен. Интересното беше че когато напълних презерватива с вода от него не изпичаше нищо но когато го стиснах видях че има малка дупчица. Реших да си купя Ескапел но не съм го пила още защото пише че трябва да минат две менструации а на мен не са ми минали. Тревожа се че нещо ще се случи пък и трябваше да ми дойде вчера...а и овулацията ми беше преди две седмици. Има ли как да ме е оплодил? И да изпия ли хапчето?

admin
Администратор
# Дата: 16 окт 2017 14:08
Отговор 


Здравей Ралица, мисля че се притесняваш излишно и принципно не се налага да вземаш Ескапел, но ако много се тревожиш и да се презастраховаш го приеми. Все пак крайното решение е твое!

Ралица
# Дата: 17 окт 2017 22:57
Отговор 


Извинявайте пак за глупавия пореден въпрос...изпих хапчето вчера. Преди няколко дни ме боляха гърди като пред цикъл но сега изобщо не ме болят...да разбирам ли че няма да ми дойде или нещо е станало с хапчето?

admin
Администратор
# Дата: 18 окт 2017 10:06
Отговор 


Здравей Ралица, не се притеснявай, няма глупави въпроси. По принцип реакциите след приема на Ескапел са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. Ако не получиш т.нар. междинно кървене, което се приема за цикъл, кървене ще се появи когато го очакваш или с няколко дни закъснение.

Евелин
# Дата: 19 окт 2017 21:28
Отговор 


Здравейте пих Ескапел преди 3 дена и тогава трябваше да ми дойде но заради голямата беля реших да изпия едно хапче и сега не ми е дошло. Имам и сърбеж по тялото никват ми пъпчици като ухапано от комар но с всеки ден ми излиза по една или две. Чудя се дали е станало някакъв проблем с действането на хапчето върху мен и не съм сигурна дали е подействало положително. Изпих го 20часа след акта понеже исках да видя дали цикълът ми ще дойде...

Евелин
# Дата: 20 окт 2017 10:25
Отговор 


Плюс това хванах някакъв грип и още не съм пила лекарства защото не знам дали вредят на Ескапел говоря за Тайлол Хот

admin
Администратор
# Дата: 23 окт 2017 09:34
Отговор 


Здравей Евелин, не се притеснявай взела си мерки навреме. По принцип реакциите след приема на Ескапел са индивидуални и не винаги могат да се предвидят. Ако не получиш т.нар. междинно кървене, което се приема за цикъл, кървене ще се появи когато го очакваш или с няколко дни закъснение. Тъй като при теб съвпада с началото на кървенето най-вероятно ще закъснее. За да се успокоиш напълно можеш 14 дни след акта да направиш тест. Не ти пречи да приемаш и противогрипни лекарства.

markovaam
Участник
# Дата: 8 апр 2018 15:05
Отговор 


Здравейте! Снощи имах полов акт с презерватив, но след това приятелят ми свърши върху корема ми и се стече надолу към влагалището. Малко съм притеснена и бих искала да ме посъветвате дали да пия Ескапел или не. Благодаря предварително!

admin
Администратор
# Дата: 10 апр 2018 09:29
Отговор 


Здравей markovaam, не се притеснявай, принципно не се налага прием на Ескапел, вероятността от гаф е почти нулева, но все пак решението е твое!

Десиславка
# Дата: 18 авг 2018 01:04
Отговор 


Здравейте ! на 6.08 с приятеля ми правехме секс и презерватива се скъса той веднага изкара члена си от мен и спермата излезна от мен. след два часа пих Ескапел. Трябва да ми дойде на 16 а вече е 18. Попринцип цикъла ми е нередовен но в този случай има ли за какво да се плаша? НЯКОЙ ДА МЕ УСПОКОИ!

admin
Администратор
# Дата: 20 авг 2018 10:32
Отговор 


Здравей Десиславка, не се притеснявай взела си мерки навреме и всичко ще е наред. По принцип реакциите след приема на Ескапел са индивидуални и не винаги могат да се предвидят и затова е нормално да ти закъснее цикъла. За да се успокоиш напълно можеш 14 дни след акта да направиш тест.

Ивелина
# Дата: 23 авг 2018 20:51
Отговор 


Здравейте! На 15-тия ми ден от МЦ ( ден на на овулация или преди) правихме секс с приятеля ми, по точно той проникна няколко пъти в мен, но след това спряхме и не е имало екулация в мен. Нещо се протеснох след като си видях приложението на телефона и след около 8 часа взех ескапел. Реално не зная дали е трябвало, но го направох. Днес е 4ти ден след приема му и все още имам болки в корема нисло, кто преди МЦ, раздразнителност, гадене имах днес и като цяло съм притеснена. Само да кажа, че и преди 2 години съм пила, имах странични едекти, но не си спомням дали бяха такива. Та въпроса ми е дали може тези реалции да продъшжат повече от 2-3 дни и има ли за какво да се протеснявам, защото чета че много жени забременяват въпреки приема му. Благодаря Ви!

Ивелина
# Дата: 24 авг 2018 08:56
Отговор 


Продължение на предният пост: моля като екип от професионалисти ( доктори, фармацевти) да ми кажете дали наистина е ефективен Ескапел.Тъй като вчера попаднах на голям бг форум, където сигирно 50% от коментарите бяха, че жените са забременяли след приема му в посочените първо 12 часа. Дали про тях причината би била вече настъпилабременност преди приема му?
Благодаея отново. Отговора ви би бил полезен за всички тук

admin
Администратор
# Дата: 24 авг 2018 09:32
Отговор 


Здравей Ивелина, независимо че не се е налагало си взела предпазни мерки и всичко ще е наред. Реакциите след прием на Ескапел по принцип са индивидуални и не винаги могат да се предвидят, затова имаш тези симптоми. По принцип никое контрацептивно средство не дава 100% гаранция. Приема се, че Ескапел приет в първите 12 часа след акта има най-висок процент надеждност над 90%. Ако има вече настъпила бременност хапчето няма как да я отстрани или да Ви защити след приемане. В аптечната мрежа има и друг препарат за спешна контрацепция Елаоне. ЕllaOne също се приема възможно най-бързо след полов акт и не по-късно от 5 дни (120 часа) т.е. възможността за реакция е по-дълга.

Ивелина
# Дата: 24 авг 2018 14:56
Отговор 


Благодаря Ви админ за бързият и професионален отговор. Сега вече няма протеснение за евентуална бременност, но пък се притеснявам за хормонален дисбаланс, тъй като ми се получи мн силно бяло течение. Ще си чакам МЦ и ще видим дали ще трябва да се обърна към специалист. На вас желая приятен уикенд

Вилияна
# Дата: 28 авг 2018 18:28
Отговор 


Здравейте! Може да ви звучи нелепо и глупаво, но имам нужда от помощ!
Знам, че темата е с доста задна дата, но имам нужда от помощ. На 09.08.2018 с приятеля ми правихме секс, презерватива се скъса и на практика той свърши в мен. Веднага след това отидох в банята измих се колкото успях и около 40 минути по-късно взех Ескапел. Нямаше гадене и подобни неща. (Искам да спомена, че в рамките на 4 месеца ми се наложи да го пия 2 пъти.) На 15.08.2018 ми дойде (силно казано, защото беше леко кафяво, но няколко дни по-късно се оправи.) На 24.08.2018 свърши всичко и нямах повод за притеснения. До днес 28.08.2018, (денят в който попринцип трябва да ми дойде редовния цикъл) но тече пак нещо кафяво. От няколко дни постоянно имам болки в главата и корема. Та притеснението ми в момента е дали може да съм бременна. И на какво се дължи този дълъг период на "прочистване". Болките? Ох притеснявам се, до сега не ми се е случвало при прием на Ескапел и съм много притеснена. Ще ви бъда благодарна ако може да ми разясните поне малка част от ситуацията и да ме успокойте.

Ивелина
# Дата: 28 авг 2018 21:45
Отговор 


Здравей отново админ! Съжалявам,че ви пиша отново но наистина съм много притеснена. По-горе ме успокоихте, че съм взела предпазни мерки без да е трябвало, тъй като не е имало семеотделяне в мен,но МЦ трябва да ми дойде след 3-4 дни и от се чувствам странно, не мога да спя, започнах вечер често да уринирам ( не в работата ), сърби че носа, гърдите. Е болят, кръста и корема ме наболява. И отгоре на това четох, че Ескапел е ефективен само ако не е настъпила овулация. Какво ви казах, в деня на акта мисля, че съм била в овулация. Зная, че приятеля ми не свърши, но четох, че ако е мн възбуден и може да се изпусне без да се усети. Моля да ми кажете дали това се усеща от мъжа, дали ескапел действа при овулация и дали това са нормални странични ефекти от голямата доза хормон. Благодаря ви

admin
Администратор
# Дата: 29 авг 2018 10:05
Отговор 


Здравей Вилияна, не се притеснявай. Просто Ескапел е високо дозиран хормонален препарат и реакциите понякога са индивидуални, и не могат да се предвидят. Случва се макар и рядко след негов прием да се появи кървене и на датата когато си очакваш цикъла, затова при теб се е получило така. Обикновено след това нещата се нормализират.

admin
Администратор
# Дата: 29 авг 2018 10:10
Отговор 


Здравей Ивелина, пак ще се спомена, че няма защо да се притесняваш. Просто Ескапел е високо дозиран хормонален препарат и реакциите понякога са индивидуални, и не могат да се предвидят, затова при теб се получава така. Независимо дали си в овулация или не, Ескапел действа, а най-висок е процента на прием в първите часове след акта. Ролята му е да блокира яйцеклетката. Ако още не е настъпила овулация - да прекрати зреенето й, а ако това вече се е случило - да възпре имплантирането й в матката. Така, че споко всичко е наред!

Вилияна
# Дата: 29 авг 2018 15:33
Отговор 


Благодаря Ви много за бързият отговор. Сега вече нямам повод за притеснения!

Ивелина
# Дата: 28 сеп 2018 00:31
Отговор 


Здравей,Админ! Благодаря ви, че миналия месец ми отговорихте бързо. Наистина всичко беше наред и МЦ си дойде на време с една идея по-дълъг беше. Но сега отново съм притеснена, че този месец МЦ ми закъснява вече с един ден( нямам съмнение за бременност). Притеснена съм да не е хормонален дисбаланс. От 2 дни имам ПМС с болки в гърдите, главата, но МЦ няма :(. Моля да ми кажете дали е нормално на следващия месец да има отклонение и тн. Благодаря ви!

admin
Администратор
# Дата: 1 окт 2018 12:05
Отговор 


Здравей Ивелина, не се притеснявай, просто Ескапел е високо дозиран хормонален препарат и реакциите понякога са индивидуални, и не могат да се предвидят, затова е възможно при теб да закъснее цикъла този месец. След като нямаш опасения за бременност, най-вероятно причината е хормонална в следствие приема на хапчето и би трябвало да се появи кървене до няколко дена.

. 1 . 2 . 3 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

simple bulletin board miniBB™ © 2001-2024