Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / eskapel
Автор Съобщение
Desita
Участник
# Дата: 13 юли 2010 15:30
Отговор 


Здравейте,проблемът ми е следният-след изхлузване на презерватив,прецених,че е удачно да взема ескапел,случи се една седмица преди датата на редовния ми цикъл.Взела съм хапчето около 40 мин след акта.Това което ме тревожи е ,че нямах нито един от посочените в листовката странични ефекти,освен леки болки в яйчниците.Цикълът ми закъснява вече 4-и ден..възможно ли е да съм бременна и колко дни след акта мога да направя тест?Благодаря ви

admin
Администратор
# Дата: 14 юли 2010 08:36
Отговор 


Здравей Desita,
Този тип контрацепция често се нарича ,,таблетка за следващата сутрин".Ескапеле предотвратява в 84% настъпването на нежелана бременност, при условие че таблетката се приеме до 72 часа . Но по-добре е да се приеме в рамките на 12 часа, отколкото да се отлага до третия ден.В случай, че менструацията ти закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, потърси АГ лекар .Постъпила си правилно с приема на ескапел.Тест за бременност се прави 10 дни след акта.

Анонимен
# Дата: 17 юли 2010 08:48
Отговор 


Взеха ескапел един ден след цикъла ми. На третия ден получих кървене със слаби болки в яйчниците. Вечерта цвета стана кафеникъв. Нямах никакви болки. На следващия ден със ставането отново имах болки и отново прокървях итака до вечерта. Третия ден се събудих със невероятни болки в яйчниците, световъртеж,гадене и кървене. Болките наистина са ужастни, това нормално ли е? Притеснява ме факта, че за първи път така ме болят яйчниците.

admin
Администратор
# Дата: 19 юли 2010 09:26
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай, тъй като Ескапел е високо дозиран хормонален препарат и реакциите след неговия прием са индивидуални. До няколко дни нещата ще се нормализират.

12345
Участник
# Дата: 16 авг 2010 14:18
Отговор 


здравейте,една седмица преди цикалът ми (мислч,4е бях в овулация) стана гаф,но взех хап4ето към 60-я 4ас:(. ве4е 6-ти ден не ми идва,въпреки 4е имам болки ниско в корема и доста поддути и 4увствителни гърди.....сега съм мн притеснена,моля ви за съвет

adelina.krumova@abv. bg
# Дата: 25 авг 2010 16:03
Отговор 


Здравейте, моят въпрос към вас е следният ;
Преди седмица и нещо правихме секс с приятеля ми, уж с презерватив, но в последствие се указа, че е спукан, но не на резервоарчето, а отстрани .. хубаво беше, че и приятеля ми не свърши в мен, но след като стана това решихме, че е по - добре за по - голяма сигурност да изпия хапчето. Най - големия проблем е, че съм на 15 години и това ми беше 3 полов акт. Незнам какво да правя, незнам хапчето дали е подействало въпреки, че не бяха минали повече от 5-6 часа и го изпих и все пак притеснението ми остава. На моя приятел майка му е лекарка, говорихме с нея тя каза, че няма от какво да се притесняваме, но аз незнам дали да я послушам .. просто откакто изпих това хапче имам чувството, че нищо не е нормално. По - скоро си го въобразявам, но незнам .. Цикълът трябва да ми дойде скоро, но не знам какво да направя ако не дойде .. страх ме е да си помислям, че може би има вероятност да не е подействало хапчето .. Искам да ви попитам възможно ли е след приемането на хапчето цикъла да закъснее или да подрани или да не дойде или пък да е по - слабо \ по - силно ?

П.с Наистина ще съм много благодарна ако някой ми отговори и успокои по някакъв начин !!

admin
Администратор
# Дата: 7 сеп 2010 09:47
Отговор 


Здравейте 12345 и adelina.krumova@abv. bg , извиняваме се за причиненото неудобство, но по технически причини форумът не работеше.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

easy forum software miniBB™ © 2001-2024