Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / Противозачатъчни или...?
Автор Съобщение
Анонимен
# Дата: 17 авг 2010 01:56
Отговор 


Имам доста големи проблеми с преодоляването на менструацията - когато ми идва съм в депресия, самонаранявам се, мислела съм за самоубийство, натравяла съм се с хапчета. Обикновено само седя у нас и по цели дни не правя буквално нищо, освен да лежа и мисля колко се мразя за това, че съм жена и имам цикъл. И това не е от скоро, а вече около пет години всеки път е така.
Въпросът ми е може ли да започна да взимам някакви хапчета, чрез които да нямам цикъл и да изчезнат тези депресивни състояния? Например противозачатъчни, но без да ги спирам? По принцип съм слънчев човек, но това наистина ме убива и подтиска страшно много... :(

Анонимен
# Дата: 17 авг 2010 16:21
Отговор 


Моля ви, наистина имам нужда от помощ и не се шегувам!!! ;(

admin
Администратор
# Дата: 7 сеп 2010 09:43
Отговор 


Здравей Анонимен, извиняваме се за причиненото неудобство, но по технически причини форумът не работеше.
Ако все още имаш тези симптоми е желателно да се консултираш с личният си лекар и ако се налага да те изпрати при съответния специалист.

rosi111
Участник
# Дата: 8 сеп 2010 16:18 - Променено от: rosi111
Отговор 


Здравейте,искам да попитам относно хормоналните лепенки за предпазване от забременяване:колко ефикасни са? разпространени ли са в България? на каква цена са? различни разновидности? Заинтригуваха ме и реших да ви попитам,предварително ви благодаря.

admin
Администратор
# Дата: 9 сеп 2010 09:15
Отговор 


Здравей rosi111, пластирите са удобен метод за контрацепция. Първият пластир трябва да бъде залепен през първия ден на менструацията. Можете да го поставите върху корема, вътрешната част на рамото или горната част на бедрото. Пластирът трябва да се сменя на всеки 7 дни. След 3 седмици трябва да се направи една седмица почивка, през която се появява кървене. След седемдневната почивка се слага нов пластир. Ако след залепването се е разлепил, прикрепете го отново или го заменете с нов. Контрацептивните лепенки не са толкова вредни за здравето, като например таблетките, тъй като натоварването на черния дроб е по-малко. Въпреки това, те не трябва да се използват от жени, на които е противопоказано лечението с хормони, при наднормено тегло и затлъстяване.
В използването на лепенките има и недостатъци: те може да доведат до дразнене на кожата, бързо се замърсяват и са по-скъпи от таблетките. Лепенките отделят естествени естрогени, идентични с тези, които се произвеждат в яйчниците.
Надеждността им е висока - 99 % при правилно поставяне. Има ги в аптечната мрежа. Цената им е около 30 лв.

rosi111
Участник
# Дата: 9 сеп 2010 23:04
Отговор 


Много ви благодаря за информацията

rosi111
Участник
# Дата: 11 сеп 2010 00:18 - Променено от: rosi111
Отговор 


Здравейте,извинявам се предварително че отново ще попитам,но наистина това е важно за мен: с приятеля ми правихме секс за първи път, с презарватив като не е свършвал в или около влагалището след това той се изми и доста по-касно имаше проникване във влагалището без презарватив,но не е имало изхвърляне на семенна течност дори и не е бил пред свършване.Цикълът ми миналия месец дойде на 13.08,като трябваше на 16.08 ,но подрани и сега този месец трябваше на 9.09 ,но тъй като не ми дойде и предположих че ще дойде на 12.09,въпреки че си имах пмс го направихме.Сега пак имам болки в гърдите,но ми тече малко количество някъква кафеникава течност.Много се притесняваме с приятеля ми,моля ви дайте ми вашето компетентно мнение.Още веднъж се извинявам,но просто наистина е много важно да ми отговорите възможно по скоро.

rosi111
Участник
# Дата: 11 сеп 2010 15:16
Отговор 


Моля ви отговорете ми

admin
Администратор
# Дата: 13 сеп 2010 09:40
Отговор 


Здравей rosi111, не се притеснявай след като не е имало изхвърляне на семенна течност няма от какво да се притеснявай. Причината за закъснението ти може би се дължи и това, че си притеснена. Успокой се и мисля, че до няколко дни нещата ще се оправят. Симптомите които описваш са предменструални.

Анонимен
# Дата: 13 сеп 2010 18:11
Отговор 


Здравейте,бих искала да попитам ,тъй като наскоро четох че сперматозоидите живеят във водна среда само 10 мин,дали това е така и ако след полов акт момчето веднага се измие и след около час отново има проникване без презарватив каква е вероятноста да се забременее и има ли такава

admin
Администратор
# Дата: 14 сеп 2010 09:00
Отговор 


Здравей Анонимен, правилно си прочела за сперматозоидите. Обикновенно се приема, че почивка от 20 мин. между двата акта е достатъчна за да няма от какво да се притесняваш.

Анонимен
# Дата: 14 сеп 2010 09:28
Отговор 


Мерси за бързия отговор

Анонимен
# Дата: 17 сеп 2010 14:59
Отговор 


Здравейте,искам да попитам дали е възможно при някаква инфекция,течение или заболяване на лоловите органи да няма менструация,въпреки че предменструалните симптоми са налице

admin
Администратор
# Дата: 20 сеп 2010 10:49
Отговор 


Здравей Анонимен, възможно е да ти закъснее цикъла, но не е и да не ти дойде.

Анонимен
# Дата: 21 сеп 2010 17:47
Отговор 


Здравейте моля ви помогнете ми преди 10 дена го направих за първи път, преди 3 дни ми дойде и оттогава ми се появиха някъкви подутини на срамните устни и нещо като ранички от вътрешната страна на лявата срамна устна,когато ходя до тоалетна ме боли,пари и дори щипе много и то е заради раничките от вътрешната страна,също така усещам че лимфните възли около гениталиите ми са подути и болят на допир.МНОГО ВИ МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО МОЖЕ ДА Е,ТЪЙ КАТО СЪМ МНОГО ПРИТЕСНЕНА И МОЛЯ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ ПО-СКОРО,БЛАГОДАРЯ

admin
Администратор
# Дата: 23 сеп 2010 09:02
Отговор 


Здравей Анонимен, ако до 2-3 дни нещата не се нормализират е желателно да се обърнеш към специалист. Причините може да са различни, примерно от притриване, но може и да е някаква инфекция.

Анонимен
# Дата: 23 сеп 2010 15:39
Отговор 


Много съм ви благодарна ,че ми отговорихте,благодаря

Анонимен
# Дата: 12 ное 2012 19:11
Отговор 


Zdravie te iskam da popita sled abort kogo moga da izpolzvam lepenkite protiv bremenost?

admin
Администратор
# Дата: 20 ное 2012 13:25
Отговор 


Здравей Анонимен, след предизвикан аборт или спонтанен аборт до 20та гестационна седмица, приложението на EVRA пластир може да започне незабавно. След предизвикан аборт или спонтанен аборт след 20та гестационна седмица приложението на EVRA пластир може да започне на ден 21 след аборта или на първия ден на първата спонтанна менструация, в зависимост от това кое настъпи по-рано.

Анонимен
# Дата: 31 яну 2013 18:18
Отговор 


Здравейте.
Бих искала да попитам какви профилактични прегледи трябва да си направя, за да съм спокойна. Пия ясмин, а преди това други видове противозачатъчни от 18 години, с две годишна почивка за второто дете. Изпитвам ужас, че ще трябва пак да ги спра :).
До колко години мога да си позволя да ги пия- не спадам в никаква рискова група, нямам никакви оплаквания, напротив с тях се чувствам много по-добре. Не желая да ползвам никакви други методи, ползвала съм всички и не ме удовлетворяват.

admin
Администратор
# Дата: 18 фев 2013 15:39
Отговор 


Здравей Анонимен, по принцип Ясмин спада към групата на ниско дозираните контрацептиви и може да се пие без почивка, но все пак е желателно на 6 месец да правиш 1 месец пауза. Относно профилактиката - веднъж годишно / т.е. на 6 месеца / взета цитонамазка, след като нямаш оплаквания е достатъчно както и преглед на мамограф за гърдите.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

online community software miniBB™ © 2001-2024