Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / КОНТРАЦЕПЦИЯ / Тестове за бременност и контрацептиви
Автор Съобщение
Анонимна
# Дата: 17 авг 2010 01:58
Отговор 


Здравейте!Имам няколко въпроса.Пия Диане 35 за регулиране на цикъла и като противозачатъчно.Преди няколко дена свърших 3та опаковка,но се случи така,че 4 пъти пропуснах приема на таблетка в оказаното време и я пих или заедно със следващата или няколко часа по-късно.Нещо което забелязах този месец е болезненост и чувтвителност на зърната на гърдите ми при допир някъде по време на приема на последните 5-10 таблетки-симптом които не се беше проявявал при приема на предишните две опаковки Диане.Въпросът ми е възможно ли е в този случай отслабването на ефекта на контрацептива и настъпване на бременност,при условие,че съпругът ми не е свършвал в мен?
Този четвъртък трябва да започна нова опаковка Диане,а цикълът ми все още не е дошъл,няма и особени симптоми.Попринцип при предишните две опаковки Диане,цъкълът ми идваше до 5 дена след последното хапче.Вторият ми въпрос е:понеже е рано да си правя тест за бременност,защото от последният път когато правих секс не са минали 10 дена(но беше по време на приема на последното хапче),ако започна да пия четвърта опаковка Диане и си направя тест по време на приема и,той ще отчете ли верен резултат?И ако не-как мога да разбера дали съм бременна и едновременно да пич контрацептиви,изобщо може ли?
Благодаря ви предварително

Анонимна
# Дата: 17 авг 2010 02:01
Отговор 


Съжалявам за вторият пост,но имам още един въпрос-Ако все пак цикълът ми не дойде до четвъртък,да започвам ли приема на нова опаковка Диане?

admin
Администратор
# Дата: 7 сеп 2010 09:39
Отговор 


Здравей Анонимна, извиняваме се за неудобството, но по технически причини форума не работеше.
Желателно е да не се пропуска приема на контрацептивна таблета, но ако все пак се случии ако са минали по-малко от 12 часа от обичайното време на прием на таблетката: контрацептивната зашита остава надеждна. Вземете таблетката веднага щом се сетите, а следващата таблетка вземете в обичайното време. Ако са минали повече от 12 часа надеждността на таблетката намалява. Колкото! повече последователни таблетки сте пропуснали, толкова по-голям е рискът от намаляване на контрацептивния ефект .
10 дни след акта можеш да си направиш тест за бременност, ако резултата е съмнителен след 5 дни се повтаря теста. Таблетите не влияят на резултата.

rosi111
Участник
# Дата: 11 сеп 2010 12:34
Отговор 


Здравейте,извинявам се предварително че отново ще попитам,но наистина това е важно за мен: с приятеля ми правихме секс за първи път, с презарватив като не е свършвал в или около влагалището след това той се изми и доста по-касно имаше проникване във влагалището без презарватив,но не е имало изхвърляне на семенна течност дори и не е бил пред свършване.Цикълът ми миналия месец дойде на 13.08,като трябваше на 16.08 ,но подрани и сега този месец трябваше на 9.09 ,но тъй като не ми дойде и предположих че ще дойде на 12.09,въпреки че си имах пмс го направихме.Сега пак имам болки в гърдите,но ми тече малко количество някъква кафеникава течност.Много се притесняваме с приятеля ми,моля ви дайте ми вашето компетентно мнение.Още веднъж се извинявам,но просто наистина е много важно да ми отговорите възможно по скоро.

rosi111
Участник
# Дата: 11 сеп 2010 12:55
Отговор 


Моля ви отговорете ми

admin
Администратор
# Дата: 13 сеп 2010 09:10
Отговор 


Здравей rosi111, не се притеснявай след като не е имало изхвърляне на семенна течност няма от какво да се притеснявай. Причината за закъснението ти може би се дължи и това, че си притеснена. Успокой се и мисля, че до няколко дни нещата ще се оправят. Симптомите които описваш са предменструални.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

forum script miniBB™ © 2001-2024