Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / рака на шийката на матката
Автор Съобщение
Анонимен
# Дата: 17 мар 2008 12:10
Отговор 


Знам че това заболяване се разпространява от човешки вирус. Искам обаче инфо за това какви са признаците на заболяването.непременно само от лекар ли се констатира? мога ли сама да разбера ако ми има нещо? Гледах по телевизията предавене в което казаха че признак е кървене след полов кантакт? Тва верно ли е? А противозачатъчтие?? те имат ли някаква връзка с рака на шийката на матката?

Анонимен
# Дата: 18 мар 2008 20:34
Отговор 


Благодаря за изчерпателния отговор но искам още инфо защото открих доста противоречия относно цитонамаската -дали е направена с четчица или с тампон. Преди година ми направиха микроскопско идследване но пробата беше взета с тампон.За моя радост не беше открито нищо обезпокоително. Всъщност не можах да разбера от отговора Ви дали използването на противозачатъчните е предпоставка за рака на маточната шийка????!!!!

admin
Администратор
# Дата: 19 мар 2008 10:35
Отговор 


Здравей анонимен, ако цитонамазката ти е взета от специалист няма значение дали е с тампон или четчица, но по - добре е да се вземе с четка. ПАП намазката е желателно да се прави всяка година.
Конкретно дали контрацептивите са предпоставка за развитие на рак на маточната шийка - няма изнесени данни. Става въпрос, че пероралната /Таблети/ контрацепция се смята като рисков фоктор за развитие на рак като цяло, но на един по-късен етап от живота на жената. Това не означава, че всички жени използващи противозачатъчни развиват рак. Процентно около 5% примерно.

Анонимен
# Дата: 9 фев 2011 05:49
Отговор 


Здравей, админ, имам следната ситуация: Преди месец си направих цитонамазка, която беше с резултат II- IIIA, последва лечение ,сега чакам резултатите от контролната цитонамазка. Имам силно намерение да си направя ваксина срещу рак на шийката, ако изследванията са чисти (дай Боже) . Та вапросите са ми :
1. Тъй като съм на 26 години и 8 месеца, не е ли вече късно ?
2. Достатъчно ефективна ли е ваксината, след като вече съм имала някакъв HPV и заслужава ли си да я правя ( защтото не е от ефтините :) ) ?
3. Чух слух , че ако си ваксиниран, при евентуално развиване на ракови клетки по- трудно се лекували !!!???

Моля, за компетентният ви отговор. Много благодаря !

admin
Администратор
# Дата: 9 фев 2011 10:18
Отговор 


Здравей Анонимен, ваксината се слага на нераждали и на раждали жени. Слага се 3 пъти. Ваксината те пази 5 години на 100 % след този период действието й намалява. Не си закъсняла със слагането, но е желателно да се консултираш със специалист АГ, защото се подхожда индивидуално, а ти щом си имала HPV е желателно, но все пак и след консулт, да си направиш ваксина. Няма такова нещо, относно третият ти въпрос.

T.Von
# Дата: 24 окт 2011 16:34
Отговор 


Открих този пост по - рано днес , докато в офиса Много полезна изпрати линк към себе си и най-вероятно ще си запазите отметка , когато правя го вкъщи

admin
Администратор
# Дата: 1 ное 2011 10:15
Отговор 


Здравей T.Von, радвам се, че сме полезни.

Desi_pkd
Участник
# Дата: 8 фев 2016 20:41
Отговор 


Здравейте!
Обръщам се към Вас със следните въпроси:
1. Преди около месец ми правиха колпоскопия. Установиха зона на метаплазия и йоднегативен участък с мозайка и пунктирана зона. Не ми направиха биопсия. Казаха да отида пак след 3 месеца и, ако не са изчезнали тези неща, щели да ги изрежат....
Аз обаче се притеснявам... Имам ли основание?
Да добавя, че преди около половин година се излекувах успешно от HPV, 33 щам. Тогава лекарката, която преглеждала приятеля ми (живеем в различни градове), му казала, че няма тест за мъже и ако имало нещо, организмът му щял сам да се справи с вируса... Та... знам, че има възможност пак да имам HPV (макар да нямам кондиломи или нещо такова... А първия път имах.) Но все пак, възможно ли е имуностимулаторът, който пих, да се е "натрупал" в организма ми и да не е позволил на евентуалния вирус да ми се лепне пак. Приятелят ми преди 2 месеца сам пожела също да пие имуностимулатор....
Следващата седмица имам час за гинеколог и ще го помоля да ми вземе проба за HPV...
2. Другият ми въпрос е свързан с менструацията. С изключение на последния път, предишните 3-4 бяха доста обилни. Всеки път в началото и в края, менструацията ми е кафеникава... Последният път, целия първи ден си беше направо кафява...
По принцип, забелязах и че имам като съсиреци в менструацията... До преди около половин година не обръщах внимание на това - мислех, че е нормално... Но не е, нали?
Благодаря Ви предварително за отговорите!

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

forum script miniBB™ © 2001-2024