Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / КОНДИЛОМИ
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Автор Съобщение
рони
# Дата: 30 мар 2008 23:07
Отговор 


zdraveite iskam da popitam za kondilomite imam gi mislq 4e ve4e po4ti godina 4 puti mi bqha premahnati i nikakav rezultat ne mi be6e napravena citonamazka nito ni6to moje li da mi se obrazuva rak na mato4nata 6iika?ginekolkojkata mi ni6to ne mi kazva samo mi gi maha i na sledva6tiq den sa pak na lice ?kakvo da pravq ??????molq za pomo6t

admin
Администратор
# Дата: 1 апр 2008 09:32
Отговор 


Здравей Рони, поради дългият си инкубационен период
от 2 до 8 месеца / това е от момента на заразяването до появата на първите симптоми /кондиломите се лекуват трудно. Причинителят на кондиломите е човешкия папиломен вирус (Human papilloma virus -HPV).Особено опасно е засягането на маточната шийка, тъй като е установено, че дългогодишната инфекция с човешкия папиломен вирус е рисков фактор за развитие на рак на маточната щийка.
Лечението се провежда с различни медикаменти, под формата на кремове или мази, които се нанасят на място (локално).
По-големите кондиломи се отстраняват хирургично. Те задължително се изпращат за изследване под микроскоп от специалист наречен хистолог. Това се прави за изключване на евентуална малигнизация (преминаване в раково заболяване).
Необходимо е да се лекуват и двамата партньори.
Не е възможно на другият ден да се появят пак, ако са премахнати качествено.
Нашият съвет е да се консултираш и с друг специалист.

рони
# Дата: 1 апр 2008 17:33
Отговор 


много благодаря за информацията аз също мисля да се посаветвам с друг специалист защото наистина ми излизат още на следващия ден а партнъорът ми как да се лекува? а не е ли редно да ми се направи цитонамаска за да се провери дали има усложнения?

admin
Администратор
# Дата: 2 апр 2008 13:14
Отговор 


Здравай Рони, радваме се, че сме ти били полезни с информацията си.Както ти писах ме и по горе лечението е и на двамата партньори, но е индивидуално. Желателно е да се направи цитонамазка. Трябва да се ограничат половите контакти да пълно излекуване и да се използва презерватив, защото в противен случай си ги предавате взаимно и лечението е по-продължително.

марто
# Дата: 26 авг 2008 23:08
Отговор 


здравейте ,

бихте ли ми казали къде мога да се изследвам за ХПВ в шумен и колко струват изследванията .

благодаря предварително

admin
Администратор
# Дата: 27 авг 2008 10:50
Отговор 


Здравей,изследвания можеш да си направиш в ДКЦ-1 /Новата поликлиника/. Изследването струва около 10 лв. Съветваме те да се консултираш с личния си лекар, преди да предприемеш каквато и да е стъпка.

emma
# Дата: 21 фев 2010 20:01
Отговор 


Здравейте, преди 2 дена бях на гинеколог и лекарката ми каза, че се съмнява за кондиломи и че може да съм носител на ЧПВ, назначи ми лечение за бялото течение и каза, че след 12 дена ще ме прегледа и може да се наложи да ми направят биопсия, страшно съм притеснена като чух за биопсия, а знам че тя се прави когато има съмнения за ракови образувания, моля ви кажете има ли вероятност от рак на маточната шийка, ако наистина са кондиломи???

Анонимен
# Дата: 21 фев 2010 23:18
Отговор 


Извинете, а бихте ли ми обяснили какво е това КОНДИЛОМИ и от какво се получават ?? Благодаря

admin
Администратор
# Дата: 22 фев 2010 10:01
Отговор 


Здравей emma, причинител на заболяването е вирус, подобен на причинителя на обикновенните брадавици по кожата.Лечението им е и на двамата партньори, но често се затруднява поради дългият инкубационен период / 2 до 8 мес. /.
Вирусът причинител е открит при много жени, които имат клетъчни промени на маточната шийка. И тъй като тези промени често водят до ракови заболявания, препоръчително е тези жени по-често да се подлагат на профилактични акушеро-гинекологични прегледи. Затова и теб са те посъветвали да ти се направи биопсия. Не е казано, че имаш рак, но е хубаво да се изследваш. Не се притеснявай.

admin
Администратор
# Дата: 22 фев 2010 10:03
Отговор 


Здравей Анонимен,кондиломите (полови брадавици) се появяват по гениталиите.Причинител на заболяването е вирус, подобен на причинителя на обикновенните брадавици по кожата. Обикновено те имат грапава повърхност и растат на гроздове, които могат да бъдат и доста големи. Появява се сърбеж. Брадавиците могат да бъдат и просто набъбвания с цвета на кожата, в този случай се диагностицира доста трудно. Обикновено 2 до 8 месеца след заразяването се появяват и първите кондиломи. Лечението (и на двамата партньори) често се затруднява поради този дълъг инкубационен период.

Вирусът причинител е открит при много жени, които имат клетъчни промени на маточната шийка. И тъй като тези промени често водят до ракови заболявания, препоръчително е тези жени по-често да се подлагат на профилактични акушеро-гинекологични прегледи.

Диагнозата се поставя чрез клиничен преглед от специалист - външно по клинична картина, цитология, колпоскопия, уретроскопия.

Лечение: механично отстраняване от високо квалифициран и опитен специалист.

Анонимен
# Дата: 22 фев 2010 18:06
Отговор 


Добих представа. Благодаря !

Анонимен
# Дата: 29 мар 2010 17:11
Отговор 


Възможно ли е да имам кондиломи при резултат от цитонамазката PAP II ?

admin
Администратор
# Дата: 30 мар 2010 09:25
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай, ако имаше при прегледа те щяха да се видят. Резултата от цитонамазката ти е добър. Причинителят на кондиломите е човешкия папиломен вирус (Human papilloma virus -HPV), който е опасен, ако се засегне маточната шийка.Затова при наличие на кондиломи е желателно да се направи цитонамазка, но тя показва друго, а не, че имаш кондиломи.

Анонимен
# Дата: 30 мар 2010 15:27
Отговор 


Благодаря за отговора, но не ми стана ясно ... мога ли да имам кондиломи, а цитонамазката ми да е PAP II, нали кондиломите са HPV, тогава би следвало ако ги имам цитонамазката да ги покаже?

admin
Администратор
# Дата: 31 мар 2010 09:06
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай нямаш кондиломи. Дали ще ги развиеш никой не може да ти каже. Инкубационният период е между 2 и 8 месеца.

аника
# Дата: 8 апр 2010 19:30
Отговор 


здравеите,август месец се заразих с кондиломи.В началото имах само 1,отидох на кожен лекар,изгориха ми я с ток ,след 2 месеца ми излезе пак 1,пак отидох на лекар (кожен) и пак ми го изгориха,след 2 седмици вече се бяха разнесли по срамните,устни,влагалището,аноса,отножо отидох на кожен изгориха и ги каде с ток каде с кеде с лекарстжо-много боля,лсед още 2 седмици се появиха пак и то много основно около влагалището-сега ходя же4е 3 порена седмица на генеколог и жсеки пат ме маже с кондилин или солкожин а аз в кащи с алдра,сега ще ходя кам края на месеца пак на преглет и вече се надявам да са се изчистили,но много се притеснявам защото аз и до сега ги изгарях добре а те апк се появяваха- до кога така??? Даржа да поясня ,че през целия този период не сам била с мъж, от каде се появяват??? колко дълго може да продължи това? Трябва ли да направя още нещо?пропускам ли нещо? Ще се побаркам вече толкова болки изтарпях. Цял живот ли ще сам заразена с този вирус?има ли начин са се излекувам от него? Значи ли,че при всики спад на имунната система ше се появяват отново(а мойта е слаба по принцип) Помогнете ми дайте ми съвет

admin
Администратор
# Дата: 9 апр 2010 10:01
Отговор 


Здравей аника, не се притснявай лечението на кондиломите е бавен процес и трябва търпение.Обикновено 2 до 8 месеца след заразяването се появяват и първите кондиломи. Лечението (и на двамата партньори) често се затруднява поради този дълъг инкубационен период.
Причинителят на кондиломите е човешкия папиломен вирус (Human papilloma virus -HPV), който е опасен, ако се засегне маточната шийка.Затова при наличие на кондиломи е желателно да се направи цитонамазка.Ако не са ти направили ти препоръчвам да си направиш. Причинителят е вирус и затова дори и при слаб имунитет е възможно да се появят. Препоръчвам ти да те лекува гинеколог.

Мария
# Дата: 12 апр 2010 17:38
Отговор 


Здравейте,

от година и половина се боря с тази болест и преди 2 седмици установиха , че имам кондиломи по шийката на матката, както и във влагалището.Доста са и не са малки.Взета ми е цитонамзка и чакам резултат.Също така ми предстои лазаерна операция.Въпросът ми е до колко е вероятно да имам рак на шийката на матката ?

admin
Администратор
# Дата: 13 апр 2010 09:12
Отговор 


Здравей Мария, за съжаление не мога да ти кажа със сигурност защото нещата са индивидуални при всеки. Ако се вземат на време мерки както мисля, че си постъпила, няма от какво да се притесняваш.
Лечението на кондиломите е бавен процес, който изисква огромно търпение.

Мария
# Дата: 13 апр 2010 11:35
Отговор 


Благодаря за отговора.Ще се надявам всичко да е нормално и да не е станало най-лошото.:)

admin
Администратор
# Дата: 14 апр 2010 09:55
Отговор 


Здравей Мария, наистина ти желая успех и ако искаш може да ни пишеш след като ти излезе резултата.

Анонимен
# Дата: 17 апр 2010 16:58
Отговор 


Здравейте, всичко е наред вече.Резултатите са добри, няма изменения на матката.Операцията мина.Изписаха имуностимулатори и сега се надявам вече да се излекувам веднъж за винаги, че са доста коварни и упорити тея гадини. :) Благодаря за обърнатото внимание :)

admin
Администратор
# Дата: 19 апр 2010 09:32
Отговор 


Здравей Анонимен, радвам се че всичко при теб е ок. Скорошно оздравяване и най-вече да е трайно.

Песимист
# Дата: 30 апр 2010 17:47
Отговор 


Здравейте, преди около месец и аз забелязах че имам някакви образования, които отначало обърках с гнойни пъпчици. След това станаха по големи и аз се поразрових в интернет и установих че имам кондиломи. Веднага си купих имуностимълатори и отидох при личния за направление и след това на гинеколог. Като казах че съм си поставила сама диагнозата ми се изсмяха и казаха, че трябвало да забранят интернет, но се оказах права. Веднага цитона маска, тест за сифилис и биопсия и след 2 дни ми ги изгориха. Болеше ужасно много, но исках да се оттърва от тях възможно най-бързо. Мисля че доктора пропусна едно две малки кондиломчета и сега се мажа с чбълков оцет, казват че много помага, а не искам заради пропуснатите да ми се появят пак много. Другата седмица ще си взема и направление за уши/нос/гърло защото имам една подутина на носоглъдката и мисля, че е кондилом. Въпросът е там,че това образувание ми се появява когато ме боли гърло и после изчезва. Усещането е сякъш нещо ми се е спряло на гърлото. Но сега не съм била болна. Постих около месец и мисля че от там организма ми се е стресирал и са се проявили, а кога съм се заразила един господ знае. Ужасно е. На всичкото отгоре преди месец правих секс с едно бивше гадже, разбира се с презерватив. Каква е вероятността да съм го заразила? Кондиломите ми са само външни и то доста далеч от вагината. Дори ми се срува, че имам един и на бедрото. Аз съм хипохондричка попринцип и винаги си мисля най-лошото. Добре, че не винаги се оказвам права. А сега няма и с кого да споделя:((( Винаги много съм се пазила и все пипвам по нещо, не разбирам защо трябва да е така, но уви.

admin
Администратор
# Дата: 3 май 2010 09:51
Отговор 


Здравей Песимист, не се притеснявай наистина поради отслабената ти имунна система е възможно да си получила кондиломите. За съжаление се лекуват винаги и двамата партньори, защото както и ти пишеш имаш и по-надолу образувания.Бих те посъветвала да споделиш с бившето си гадже и да му кажеш да се наблюдава, защото инкубационният период е дълъг / 2 до 8 мес. /. Може и да няма нищо, но трябва да е предупреден.
Взела си правилно решение да се обърнеш към специалист, което не е спешно а похвално. Трябва да бъдеш търпелива, защото лечението на кондиломите е бавен процес.

Анонимен
# Дата: 21 май 2010 15:36
Отговор 


[b][/b]и аз имам този проблем с кондоломите но ,имам и във влагалището как се махат с кодолин ли да ги мажа или какво да правя гинеколожката ми каза да ги мажа с кондолин и да внимавам да не попадне от раствора и във влагалището а колко се притеснявам не е истина ще полудея моля ви кажете ми как да ги премагна от влагалището те не са мн на вътре виждат се с просто око и с напипване също четох мн фороми и се притесних още повече колко време се лекува тфа цял живот ли ? [i][/i]

Анонимен
# Дата: 21 май 2010 15:44
Отговор 


само по полов път ли е заразяването може ли да е от начина на хигената имах такова гадже преди близо година той беше нечистопътен но вече не съм с него и забелязах прид 2 седмици че имам сърбеж и бяло гъсто течени и на 10 тоя месец бях на гинеколог и ми каза че е коноломи мн ме е страх има ли лечение и вече никга да ги няма в живота ми не съм имала проблеми преди никви моля ви помогнете ми ;[

admin
Администратор
# Дата: 25 май 2010 13:01
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притснявай лечението на кондиломите е бавен процес и трябва търпение.Обикновено 2 до 8 месеца след заразяването се появяват и първите кондиломи. Лечението (и на двамата партньори) често се затруднява поради този дълъг инкубационен период.
Постъпи както те е посъветвало гинеколожката и е желателно да ти направят и цитонамазка.

admin
Администратор
# Дата: 25 май 2010 13:08
Отговор 


Здравей Анонимен, заразяването освен по полов път може да стане и по други пътища - плувни басейни, тоалетни, сапуни, плажове, дори и намалена имунна система.
Лечението на кондиломите е бавен процес и трябва търпение.Обикновено 2 до 8 месеца след заразяването се появяват и първите кондиломи. Лечението (и на двамата партньори) често се затруднява поради този дълъг инкубационен период. Желателно да ти направят и цитонамазка. Не се притеснявай все пак лечение има.

меланхолия
# Дата: 20 ное 2010 10:19
Отговор 


Здравейте!Аз открих че имам кондиломи преди 2 месеца .Ходих на една много съвестна гениколожка, доста внимателна, обясни ми какво имам, веднага почна да ги гори,но не ме притеснява толкова горенето колкото това че от цитона мазката излиза че имам кондоломи и на шийката на матката- Съмнителна група!!!
А съм на 23 ,без деца,без сериозен партньор,страх мее, естественно започнах лечението веднага с антибиотик, пия си и изопринозина, до сега незнам какъв ефект има, кндиломи се появяват постоянно !
И аз имам въпрос незнам кой ще ми отговори, но питам:Ще мога ли да имам деца?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

easy forum software miniBB™ © 2001-2024