Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / КОНДИЛОМИ
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 .
Автор Съобщение
admin
Администратор
# Дата: 20 фев 2018 10:24
Отговор 


Здравей vinetu84, не се притеснявай, необходимо е да посетиш хирург, който след преглед ще ти каже дали имаш или не вътрешни и евентуално начин за лечение. Подхода е индивидуален и се преценява от лекуващият лекар.

Corden
# Дата: 22 фев 2018 18:57
Отговор 


Здравейте!
Преди година ми откриха генитални брадавици. Ходих на дерматолог, който ги изгори (почти всички, като се прибрах видях, че е пропуснал една 2).6 месеца по-късно, имах емоционален шок(последван от депресия) и те се появиха отново и тъй като живея в чужбина, доктора ми отказа да ми предпише Алдара, а ми даде Кондолин, който ми изгори кожата и брадавиците, които бях на началото на ствола на члена (те са 4, които се виждат с просто око). Имах още 10-тина - 15 много малки лъскави точици по коремната област над члена, но на тях въобще не им повлия. 2 месеца след като спрях кондолина, тези 4 се появиха отново. Успях да се снабдя с Алдара и се мажа вече почти един месец, 3 пъти в седмицата, но резултата за момента е нулев. Искам да отбележа, че сега отново съм в такова депресивно състояние, което доколкотк знам влияе на имунната система. Не мога да се доверя на лекарите тук, защото са малоумници и затова искма да се консултирам с вас. Тъй като големите си седят и на мърдат, а малките сякаш взеха да се виждат повече, след като започнах Алдарата, мислите ли, че трябва да спра да мажа? Срещали ли сте подобен случай? Не знам дали пък не е нормално и изведнъж да започнат да изчезват...
На 30 години съм. Пия много витамини (A, B complex, C, D, E, Силиций, Цинк, Магнезий, Фолиева киселина) както и Кориолус. Вегетарианец съм и се храня изключително здравословно. Ям много бадеми, спанак, броколи и подобни. Тренирам по минимум 5 пъти в седмицата. Пуснах си пълна кръвна картина плюс витамин Б12 и Д и всичко е перфектно.

admin
Администратор
# Дата: 26 фев 2018 11:44
Отговор 


Здравей Corden, за съжаление лечението на кондиломи е продължителен процес и в някои случаи се повтаря. По принцип Алдара се приема като продукт от ново поколение и успешен при лечението им, но обикновено се комбинира с Изопринозин-имуностимулатор, който се приема по схема в рамките на поне 3 месеца. Независимо, че приемаш от същия вид, Кориолус, ако искаш можеш да го смениш и да опиташ тази комбинация и да се въоръжиш с търпение, както и да намалиш напрежението. Освен това е желателно да се избягват половите контакти до пълно излекуване. Успех!

Анонимен
# Дата: 9 юни 2018 23:26
Отговор 


Здравейте! Много съм притеснена след цитонамазка 3А група и изследване за човешки папилома вирус. Резултатите са положителни високорискови щамове - 31,39,52. Предписаха ми прием на Изопринозин, две опаковки, но не ми казаха дали трябва да правя пауза между тях.) Притеснявам се, тъй като От половин година имам червено гърло и болки, чувство за буца, болка в езика, а напоследък и болка в ушите. Всичко това ми излиза като симптом рак на устната кухина причинен от HPV. Никъде не намирам точна информация дали с тези щамове мога всъщност да развия наисрина рак или само от HPV 16. Моля ви за съвет, възможно ли е и какво да правя, след като всички лекари ми казват, че като съм млада (23г.) и няма как да имам Рак и нищо ми няма на гърлото, а не минава. Също така бихте ли ме посъветвали при тези тежки щамове дали трябва да правя пауза между двете опаковки Изопринозин.
Много благодаря предварително!

Петя
# Дата: 16 юни 2018 11:28
Отговор 


Здравейте!
Не знам дали точно тук е мястото за моя проблем и дали бихте могли да ме посъветвате,но все пак ще пробвам.Преди 2 години отидох при гинеколог,за да ми предпише противозачатъчни,но взеха че ми откриха поликистоза на двата яйчника,обилен вагинален секрет и раничка на шийката на матката.Поликистозата лекувам с противозачатъчни Жанги,за течението минах 2 курса с Полижинакс овули и Макмирор таблетки,за раничката-пак 2 курса с Глизиген спрей (поне аз така мислех).Минала година ми направиха цитонамазка и се оказа,че съм с PAP II с епителни промени.Не се оплаквам от гинеколожката,смятам че е добра,но някак не ми обяснява съвсем нещата.Преди няколко дни пак бях при нея (след 2-я курс с Полижинакс и Макмирор) и се оказа,че пак ще лекуваме раничката.Този път ми изписа Силаут крем и Виузид и ми каза,че ме чака след 6 месеца за контролен преглед.Никъде не се споменаха кондиломи или лезии-нито в устен разговор,нито в амбулаторния лист.С една дума-нищо притеснително.Само че като попиташ чичко Гугъл за тези лекарства,освен цената им,те стресира и предназначението им.Та моите въпроси са няколко:
1) Възможно ли е нещата да са по-сериозни от раничка на шийката (да имам и усложнения,за които не е споменала и писала)?
2) При положение,че не е била упомената точна схема на прием нито устно,нито писмено (не пише на рецептата,нито в амбулаторния лист),как трябва да се приемат лекарствата-продължително или еднократно?
3) Има ли възможност при продължително приемане на Виузид,той да бъде заместен с друг имуностимулант (от финансова гледна точка)?
4) Ако лекарят не е споменал за лечение на партньора,той трябва ли да предприема нещо?

admin
Администратор
# Дата: 19 юни 2018 15:24
Отговор 


Здравейте потребители, за съжаление специалистът ни по разчитане на цитонамазки и др.изследвания отсъства за известно време, обърнете се към лекуващия лекар. Извиняваме се за причиненото неудобство!

лили
# Дата: 2 фев 2020 20:40
Отговор 


здравейте ако цитона мазката ми е отрицателна това означава ли ,че имам кондиломи

admin
Администратор
# Дата: 3 фев 2020 09:46
Отговор 


Здравей лили, не се притеснявай след като цитонамзаката ти е отрицателна значи всичко е наред и нямаш кондиломи или друго. Споко!

анонимна
# Дата: 5 фев 2020 08:21
Отговор 


здравейте,имам кондиломи ,но приятелят ми още не.Какви имуностимулатори трябва да пие.

admin
Администратор
# Дата: 5 фев 2020 11:11
Отговор 


Здравей анонимна, по принцип Биозин или Изопринозин са добри имуностимулатори. И двата продукта се пият по схема около 3 месеца. След като при теб са открити, най-вероятно и в твоето лечение е включен имуностимулатор, който може да приема и твоят приятел. Успех!

КАРИНА
# Дата: 8 фев 2020 20:50
Отговор 


Здравейте,цитонамазката ми е пап отрицателен 2,какво означава това? Лекар ми каза че имам кондиломи възможно ли е да греши?

admin
Администратор
# Дата: 10 фев 2020 10:18
Отговор 


Здравей КАРИНА, не се притеснявай, ПАП отрицателен означава, че не се откриват наличие на бактерии, вируси или микроорганизми в нея, което е добре, а 2 е групата, което също е добре. Относно наличието на кондиломи, те са откриват при преглед само и няма как да излязат в цитонамазката. Би трябвало да имаш предписана терапия за тях, както и за твоя партньор евентуално.

КАРИНА
# Дата: 11 фев 2020 09:26
Отговор 


Здравейте,искам да ми отговорите на още един въпрос.Живях с едно момче няколко години след като той почина ми се появиха кондиломите,затова и попитах възможно ли е лекарят да греши че са кондиломи?Имам изписан изопринозин,а аз си купих верутол за мазане понеже ми ги горят с течен азот и нищо не става.Но искам да подчертая че вече нямам.Има ли вероятност да са били фиброми или нещо друго?

admin
Администратор
# Дата: 12 фев 2020 11:07
Отговор 


Здравей КАРИНА, най-вероятно причина за кондиломите е била срив на имунната система в следстиве на стреса от загубата на твоя приятел. Независимо, че вече нямаш е препоръчително да приемаш Изопринозин 3 месеца. А дали е било кондиломи или фиброми може да каже само лекуващия лекар след прегледа тъй като те се различават по външен вид. Важното е, че вече са изчезнали и няма от какво да се притесняваш.

изи
# Дата: 29 фев 2020 14:59
Отговор 


Здравейте админ бих искала да ви кажа че не е лесно да кажеш на някого че е заразен с човешки папиломен вирус. Вие препоръчвате терапия и на двамата партниори ,но е невъзможно да съобщя на някого че съм го заразила.От няколко месеца съм с едно момче и нито той нито аз имахме кондиломи,преди около месец аз разбрах че ги имам и от тогава не му вдигам телефона .Аз съм в шок ,а какво остава и той да научи че е вирусоносител.бих искала да ми кажете нещо повече за този вирус възможно ли е да не съм му го предала някакси дайте ми някаква надежда.

admin
Администратор
# Дата: 9 мар 2020 14:36
Отговор 


Здравей изи, по принцип не е лесно да споделиш с партньора си, че има вероятност да е носител на какъвто и да е вирус. Все пак когато сте заедно би трябвало да можете да си споделяте всичко, да се подкрепяте и да няма обвинения. Най-добрият вариант е да посетите и да се консултирата със специалист заедно, за да Ви обясни всичко и да няма недоразумения, защото никой не е застрахован и ако днес ти си причинителя, утре може да се обърнат нещата. Не всеки вирус се предава само по полов път! Варианта да не му вдигаш телефона не мисля, че е най-правилният избор, както и паниката. Успокой се, защото трябва да поговорите, колкото и да е трудно и да ти се струва невъзможно. Относно вируса - ЧПВ, атакува епителните клетки на кожата и лигавиците на човешкото тяло и е причинител на кондиломите. Но не винаги това става при полов контакт, независимо, че предимно е така, може и чрез кожен допир т.е. контакт кожа с кожа, макар и рядко. ЧПВ е много често срещано явление и при мъжете, и при жените. Рискът от заразяване с HPV е много висок, около 80% от жените се заразяват с ЧПВ през сексуалноактивния си живот. При мъжете обаче все още няма тест за ЧПВ. Съществува риск от разпространение на ЧПВ инфекция, причинила появата на кондиломи при теб да се пренесе и на твоя партньор, ако сте имали директен генитален контакт по времето, когато брадавиците вече са били видими. Използването на презерватив може да намали този риск. Не е казано, че е на 100% обаче. Все пак е свързано с имунната система на човека.
ТРЯБВА ЛИ ДА ПРЕУСТАНОВИТЕ СЕКСУАЛНИТЕ КОНТАКТИ ИЛИ ВРЪЗКАТА С ВАШАТА ПАРТНЬОРКА, АКО ТЯ НАУЧИ, ЧЕ ИМА ЧПВ?
Не е необходимо, ако тя вече е тествана за ЧПВ вируса и резултатът е положителен. Обикновено вирусът се пренася между сексуалните партньори и когато се установи наличието на ЧПВ, той най-вероятно вече се е прехвърлил и върху двамата. Веднъж прехвърлил се, съществува известен риск от „пинг-понг" ефект – Вие и Вашата партньорка продължавате да се заразявате отново и отново със същия тип вирус. С други думи, няма защо да се притеснявате относно прехвърлянето на същия тип ЧПВ от единия партньор на другия и обратно. Ако имате, обаче, сексуален контакт с друга партньорка или партньор, то Вие можете да й прехвърлите всеки тип ЧПВ, който е активен във Вашето тяло.
ЧПВ не е знак за това, че Вие или Вашата партньорка сте били моногамни. ЧПВ може да бъде в латентна („спяща") форма много години преди да се активира и да бъде открит посредством тест. Затова е и препоръчително да се лекуват и двамата партньори. Не се притеснявай намири сили и поговорете. Все пак това е лечимо, макар и по-бавно във времето. Успех!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 .
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

forum script miniBB™ © 2001-2020