Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / КОНДИЛОМИ
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Автор Съобщение
velislava
Участник
# Дата: 30 ное 2011 00:44
Отговор 


Благодаря за отговора,отидох на лекар и ми изписаха гиналгин,за тези израстъчета не получих точен отговор,казаха ми че това били пори,който са се появили при бръснене.Мисля че не е това,те се намират при входа на влагалището,там където не се бръсна и няма окосмяване:))без потвърдена диагноза мога да отида при кожно-венерически специалист нали???Какво мислите за тезата за порите...

admin
Администратор
# Дата: 30 ное 2011 11:15
Отговор 


Здравей velislava, след като не си убедена в достоверността на твърдението потърси и второ мнение. По принцип не е изключено това, което ти е казал специалиста.

VALENTINA
Участник
# Дата: 15 яну 2012 13:48
Отговор 


ZDR PREDI MESEC RAZBRAH 4E IMAM PAPILOMA VIRUS IMAH MN SITNI PAP4ICI I DOKT USTANOVINA 4EE TOZI VIRUS.NO SLED 2 SEDM IS4EZNAHA DOKTORA MI KAZA 4EE 4UDO 4E IMUNATA MI SISTEMA SEE PREBORILA OSTANALA MI E SAMO EDNA PAP4ICA KAJETE MI KAKVA E VEROQTNOSTA DA SE IZLEKUVAM NAPALNO DOKT MI NE MI OBQSNI NISTO .I VAPROSA MI KAM VAS DALI STE IMAM NORMALEN SEKSUALEN JIVOT ZANAPRED I DALI STE IMAM DETE .MATKATA MI NEE ZASEGNATA I NISTO MI NQMA PAPKITE MI BQHA SAMO OKOLO ANUSA ,BLAGODARQ VI PREDVARITELNO

admin
Администратор
# Дата: 16 яну 2012 11:02
Отговор 


Здравей VALENTINA, не се притеснявай, но за съжаление не е открит начин за пълното унищожаване на НРV / вируса причиняващ кондиломи с лекарства, но е установено, че при добра имунна система човек сам се преборва с вируса. Както разбирам, при теб имунитета е добър и би трябвало всичко да се оправи. Препоръчва се въздържание от полови контакти до пълно излекуване. Освен това е желателно да се изследва и партньора и ако е необходимо се лекува и той. Ще имаш нормален полов живот, но е желателно да се използва презерватив. Не ти пречи да имаш и дете.

маймунката
# Дата: 17 яну 2012 22:34
Отговор 


здравейте! Не знам дали съм за този форум,но ще пиша все пак.Ходих на 4 прегледа последните няколко месеца и никой лекар нищо не вижда,но на шийката точно до канала напипвам нещо като малка пъпчица,която понякога е по-твърда и леко болезнена,понякога е много по-малка и мека,а понякога и като няколко зрънца.Лекарите не виждат нищо,а цитонамазката ми е 2 гр с клетки с дистрофични промени.от какво може да е това?кондиломите могат ли да се променят?

admin
Администратор
# Дата: 18 яну 2012 10:10
Отговор 


Здравей маймунката, след като лекаря не вижда при преглед, особено ако има и оглед със спекулум, нищо и не напипва най-вероятно нямаш образувания. Освен това от тези клетки с дистрофични промени в цитонамазката е възможно да имаш видоизменения и на шийката, но това трябва да го каже специалиста и най-вече дали ти се налага някакво лечение или всичко е ок. По принцип кондиломите, ако не се лекуват нарастват по брой и може да са променят и по вид, ако се слеят, но не стават от по-твърди, по-меки. Не са ти казвали да имаш раничка предполагам, защото само тя се променя. Бих те посъветвала да отидеш пак на специалист и ако трябва да ти се направи колпоскопия. Това е рутинно гинекологично изследване, при което влагалището, шийката на матката и матката се наблюдават със специален микроскоп (колпоскоп), като увеличението може да е от 6 до 40 пъти. Процедурата е бърза, не е болезнена и се извършва без упойка.

маймунката
# Дата: 18 яну 2012 19:47
Отговор 


нямам ранички,последният ми преглед беше на 31.12,а за дистрофичните промени двама специалисти казаха,че всичко е наред и става дума за клетки,които се обновяват и се отлющват от лигавицата.имаше оглед и със спекулум,да, и каза,че не вижда нищо лекарят,както и предишните четирима.Възможно ли е да е някакво натрупване на мастна или съединителна тъкан?

маймунката
# Дата: 18 яну 2012 19:55
Отговор 


иначе лятото имам проведено лечение за дискариоза,която изчезна и патологът каза,че тези дистрофични промени сега нямат нужда от лечение

admin
Администратор
# Дата: 19 яну 2012 10:01
Отговор 


Здравей маймунката, може да е наистина някаква промяна на шийката, но пак трябва да ти го определи специалиста, само по твое описание не мога да кажа точно какво е. След като те не виждат нищо обезпокоително, значи всичко е ок.

4opi
# Дата: 23 яну 2012 09:53
Отговор 


Здравейте, обръщам се към вас за помощ - объркана и сресирана!
на 22.11.2011 ходих на гинеколог за профилактичен, забелязаха че имам течение което е в резултат на инфекция и ми каза че имам раничка колкото 20 ст. взеха ми цитонамазка - която е І ва група. на 14.12.11 направих консултация с друг генеколог, който също установи инфенцията, направи ми преглед с вагинален ехограф и каза че нямам раничка,и на двата прегледа не ми обърнаха внимание на кондиломите които са м/у влагалище и анус които според мен се появиха от 3-4 месеца. Аз съм на 45г. възможно ли е да съм І група, възможно ли е течението да е в резултат на кондилом. На 17.01.12 ходих на кожен за да разбера че това е кондилом и ми преписаха да се мажа 10 дни с елосалик и да пия изопринозин. Ако не се махнат с кремчето ще ги махат оперативно. Кави изследвания трябва да ми направят че да се махат оперативно- опасно ли е!Какво да правя от тук нататък! Благодаря ви предварително!

admin
Администратор
# Дата: 23 яну 2012 10:39
Отговор 


Здравей 4opi, не се притеснявай нещата ще се оправят. Просто ми е чудно как единият гинеколог я вижда, а другият не. Тя не е толкова малка за да не се забележи. Бих те посъветвала да се консултираш и с трети, защото, ако е факт трябва да се лекува навреме тъй като расте. Течение може да имаш и от нея и от кондиломите, но не ми се връзва с първа група цитономазка. По принцип след проведено лечение е желателно да се повтори цитонамазката. За съжаление не е открит начин за пълното унищожаване на НРV / вируса причиняващ кондиломи / с лекарства, но е установено, че при добра имунна система човек сам се преборва с вируса.Освен това е желателно да се изследва и партньора и ако е необходимо се лекува и той. Желателно да се използва винаги презерватив при полов контакт след проведеното лечение. Оперативното лечение се осъществява под локална анестезия, като при малки лезии обезболяването се осъществява чрез напръскване с разтвор или намазване с крем с локалене анестетик. Този медикамент води до пълно обезболяване на зоната, която ще бъде третирана. При големи лезии се прилага инфилтрационна анестезия, която обезчувствява зоната на прилагане за няколко минути. Заздравяват в срок от 7-10 дни. Изследванията са по преценка на лекуващият лекар и обикновенно е кръвна картина или ако прецени нещо друго. Не се оставай неизлекувана. Но трябва търпение защото лечението им е упорит процес. Успех!

4opi
# Дата: 23 яну 2012 11:06
Отговор 


много Ви благодаря за бързият отговор!Сега мога ли да се консултирам с 3-ти гинеколог или след интервенцията на кондиломите

admin
Администратор
# Дата: 24 яну 2012 10:23
Отговор 


Здравей 4opi, няма значение кога, но можеш и да го съчетаеш след лечението за да стане с един преглед.

Анонимен
# Дата: 2 фев 2012 12:35
Отговор 


zdraveite ,bih iskal da popitam dali e vazmojno da imam kondilomi ili ne6to kato kondilomi bez da bada nositel na HVP. Imam izrasta4eta malki koito napodobqvat kondilomi , no ne sa nito okolo anusa nito po glavi4kata a v periferiqta na genitaliite kadeto se brasna( izvinqvam se maj sam ) zabelqzah 4e kogato ne se brasna te namalqvat a nqkoi dori iz4ezvat , znam 4e trqbva da otida na lekar i 6te go napravq . Parviqt koito se poqvi e visoko v gornata 4ast na okosmqvaneto kam papa. Sprqh da se brasna za6toto vijdam 4e namalqvat , a i padat s otceten raztvor .Nqmam po mestata kadeto sa nai 4esto sre6tani za majete . Izvinqvam se che pi6a na latinica i predvaritelno blagodarq

admin
Администратор
# Дата: 24 фев 2012 11:12
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай най-вероятно причината е друга и е неоходимо да се консултираш със специалист. Причинителят на кондиломите е човешки папилова вирус и няма как да имаш кондиломи, ако не си носител на вируса. След като намаляват след спиране на бръсненето, го ограничи за известно време или смени самобръсначката. По-добре е да използаш женски Жилет за тази цел.

flower5
Участник
# Дата: 27 фев 2012 11:46
Отговор 


Здравейте! Този месец на 17-ти ми взеха проба за извършване на HPV- тест.На 24 февруари излязаха резултатите, които са ОТРИЦАТЕЛНИ за всичките 12 щама на вируса. Въпросът ми е : Мога ли да се доверя на теста, дали е достоверен при положение, че пробата ми е взета на 8-мия месец и 28-мия ден от момента в които съм имала последни интимни отношения с бившият ми партньор, които има брадавици? През този период от близо 9 месеца не съм имала интимни отношения с никой. Знам, че инфектирането с вируса протича бавно и може да бъде установен след известно време. Трябва ли да си направя втори HPV-тест ила да спя спокойно? Девет месеца на са ли достатъчни за установяване на вируса ако съм била заразена от бившият ми партньор?
Благодаря Ви предварително

admin
Администратор
# Дата: 28 фев 2012 09:40
Отговор 


Здравей flower5, не се притеснявай излишно, времето от момента на заразяването до проява на първите симптоми при кондиломите е средно 3 месеца т.е. ако си носител на вируса най-късно след 3-я месец ще да покаже положител резултат изследването.

kami
# Дата: 12 мар 2012 17:24
Отговор 


iskam da vi razkaja za moq jivot , predi 3godini legnah s edno momchee -bez prezervativ ... a put predi 2godini legnah sas 2-ri koito zarazih sas virusa ... no ne mi e qsno kak e stanalo kato na men nishto mi nqma ii nqmam sinptomi zaa tozi virus daje nz dali sam zarazena.. nikoga ne sam hodila na genekolog zashtoto me e strah ot blizo 3 godini sii hodq sas tozi virus i ne useshtam nishto - bolka ili neshto drugo.sas 2roto momche spqhme bez prezervativ ii sled kato see izlekuva ot kondilomite moje li tova da ee novo zarazqvame , no moq organizam da e po silen ot negoviq i a men da mi nqma nishto ? kajete mi zashtoto sam se pobarkala veche ii me e stah ... iskam samo da znam sega kato sam sas dryg dali shte se zaradi ot men , pri polojenie che sled seksualniq kontakt vlizame v banqta.. pishete molq vi , za da znam kak da procediram

admin
Администратор
# Дата: 13 мар 2012 11:53
Отговор 


Здравей kami, по принцип може да си носител на вируса, да го предаваш, а ти да нямаш симптоми дълго време или никога. За съжаление не е открит начин за пълното унищожаване на НРV / вируса причиняващ кондиломи / с лекарства, но е установено, че при добра имунна система човек сам се преборва с него. Лекуват се винаги и двамата партньори, точно по тази причина за да не си предават вируса. Можеш да си направиш изследвания дали си носител все още или не. Желателно да се използва винаги презерватив при полов контакт и то дори и след проведено лечение.

анонимна
# Дата: 13 мар 2012 12:15
Отговор 


здравейте!от може би месец вече имам множествени кондиломи остановиха ги скоро- преди 2 седмици.отначало мислех че са някакви ранички от бръснене или ..незнам.гинеколожката каза че трябва да се горят с ток,течен азот или с лазер,това струвало около 200лв.има ли друг вариант за ле4ение?четох някъде за ябълков оцет???????

kami
# Дата: 13 мар 2012 23:41
Отговор 


a segashniq mi partnior sashto e zarazen taka li -tova neizbejno li e sled kato az sam zarazena predi 3 godini ? kazaha mi che oshte sled parviq polov kontakt se zarazqvat i kondilomite se razvivat sas vremeto i brasneneto. Ili moje i negoviqt ogranizam da ee silen i da se prebori sas poqvata na kondilomi ili poqvqvaneto im ee neizbejno pri majete ? Mnogo blagodarq shte poddarjam vraska sas vas , blagodq vi za otgovoraa i se nadqvam vsichko da se opravi .. izvinqvam se za neqsnite vaprosi nadqvam se da me razberete i da mi otgovorite

анонимна
# Дата: 14 мар 2012 09:39
Отговор 


моля,някой може ли да ми каже за този ябълков оцет???????!!!!!!!!

admin
Администратор
# Дата: 15 мар 2012 10:12
Отговор 


Здравей анонимна, след като лекуващият лекар е преценил с какво трябва да се отстранят кондиломите не се лекувай сама с неща за които само си чувала от друг. Самият процес е дълъг и труден, а самолечението само усложнява нещата.

admin
Администратор
# Дата: 15 мар 2012 10:19
Отговор 


Здравей kami, както ти писах и преди това, за съжаление, ако единият партньор е носител на вируса НРV, почти винаги и другият се заразява, дори и да се използва презерватив рискът си остава. Не се притеснявай разбирам тревогата ти и ми е ясно какво питаш дори и да приемеш, че за теб е неразбираемо. Успех!

kami
# Дата: 15 мар 2012 16:49
Отговор 


blagodarq ...

kami
# Дата: 15 мар 2012 16:57
Отговор 


iskam samo da popitam oshtee neshto .. ako sega otida sas moq partnior i se vaksinirame prostiv HPV shte ima li nqkakav rezoltat pone pri nego da nee mu se poqvqvat kondilomite.. zashtoto ako az sam zarazenata nqma da mi podeistva vaksinata a i az sam na 18 godini i neznam kakvo da pravq ..

admin
Администратор
# Дата: 16 мар 2012 09:43
Отговор 


Здравей kami, до колкото имам информация ваксина са прави на здрав организъм, но все пак се консултирайте със специалист не искам да те объркам.

Анонимен
# Дата: 16 апр 2012 01:15
Отговор 


Здравейте,моят въпрос е възможно ли е да се появи единичен такъв кондилом,тъй като от няколко месеца ми се появи нещо подобно на главичката на пениса но не бих казал 4е е като брадавица ами просто лигавицата е задигната и е с неправилна форма,ще ходя на лекар тези дни,тъй като реших първо,че е някаква мастна пъпчица,но не изчезва вече доста време а и ми се струва,че расте,а на друго място никъде няма такова нещо

Dida
Участник
# Дата: 30 апр 2012 02:01
Отговор 


ох моля ви кажете ми ако си спал без презарватив с човек който има кондиломи със сигурност ли и на теб ще ти се появят след време

admin
Администратор
# Дата: 10 май 2012 11:48
Отговор 


Здравей Анонимен, да може и да е само един, но е желателно да го погледне специалист и ако е необходимо да се лекува.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

PHP forum software miniBB™ © 2001-2017