Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / Разчитане на цитонамазка
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Автор Съобщение
Shh
Участник
# Дата: 19 юли 2013 14:57
Отговор 


Здравейте, тъй като от гинеколожката си не получих достатъчно информация за резултата от цитонамазката, ше съм ви много благодарна, ако ми я разчетете.
''Плоски епители, плоскоклетъчна метаплазия с умерена атипия, полиморфни пара?тотични клетки. ПАП 3в - 4.''
Благодаря предварително! :)

admin
Администратор
# Дата: 22 юли 2013 10:38
Отговор 


Здравей Shh, за съжаление специалистът по разчитането на цитонамазките отсъства по здравословни проблеми за неопределено време се консултирай със друг специалист.

Doc
# Дата: 6 авг 2013 09:24
Отговор 


Здравей ! По най - бърз начин действувай ! Резултат с тази група е за специалист онкогинеколог . Препоръчвам ти д-р Койнова .

Shh
Участник
# Дата: 27 авг 2013 17:20
Отговор 


Здравейте, чак сега видях, че сте отговорили, за което се извинявам. Нещата вече надявам се са под контрол. На 6.08 ми беше направена конизация, другата седмица чакам резултатите от хистологията. Благодаря ви за вниманието. Поздрави! :)

Shh
Участник
# Дата: 27 авг 2013 17:23
Отговор 


Надявам се и при Вас, докторе, проблема със здравословното Ви състояние да е отстранен :)

admin
Администратор
# Дата: 9 сеп 2013 14:24
Отговор 


Здравей Doc, благодаря за помощта.

сиска
# Дата: 21 ное 2013 12:10
Отговор 


Здравейте,и аз бих искала разчитане на цитоназка,ако е възможно:кръв.повърхностни и междинни плоски епителни клетки в норма.групи клетки с плоскоклетъчна метаплазия и атипизъм-цитологични данни за интрацервикална плоскоепителна дисплазия.жлезист епител!Това е!Ще съм ви много благодарна!

сиска
# Дата: 21 ное 2013 12:11
Отговор 


П.п-pap3b

admin
Администратор
# Дата: 22 ное 2013 10:34
Отговор 


Здравей сиска, за съжаление специалистът ни по разчитането на цитонамазките отсъства по здравословни проблеми за неопределено време. Ако Doc се включи ще ти помогне! Извиняваме се за неудобството!

ani200
Участник
# Дата: 17 мар 2014 09:11
Отговор 


Здравейте, аз също бих искала разчитане на цитонамазка, защото гинеколожката ми отсъства.
ПОВЪРХНОСТНИ И МЕЖДИННИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ В НОРМА.
МАЛКО ЛЕВКОЦИТИ. ЛАКТОБАЦИЛИ.

РАР-І


Благодаря :)

admin
Администратор
# Дата: 19 мар 2014 13:24
Отговор 


Здравей ani200, не се притеснявай няма нищо обезпокоително в резултата ти, всичко е нормално, както и групата.

Таня
# Дата: 17 юни 2014 13:18
Отговор 


Здравейте! Бих искала и аз да попитам за резултатите си - 2 група- клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител - суперфициални, интермедиерни, цилиндрични клетки, слуз, масово левкоцити. Благодаря предварително!

admin
Администратор
# Дата: 18 юни 2014 10:09
Отговор 


Здравей Таня, в резултата ти единственото притеснително нещо е наличието на масово левкоцити, които можа да са начален възпалителен процес, но може и да е нормално състояние. Ако не са ти предписали терапия значи всичко е наред и няма нищо обезпокоително.

ДИАНА
# Дата: 18 юли 2014 12:52
Отговор 


ЗДРАВЕЙТЕ! ИСКАМ ДА РАЗБЕРА КАКВО ОЗНАЧАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ МИ.ЗАЧИТЕЛЕН ПРИМЕС НЕУТРОФИЛНИ ЛЕВКОЦИТИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ КЛЕТКИ ОТ ПЛОСЪК ЕПИТЕЛ. 2 ГРУПА.

admin
Администратор
# Дата: 21 юли 2014 09:18
Отговор 


Здравей ДИАНА, в резултата ти няма нищо обезпокоително. Неутрофилни левкоцити (неутрофили) – спадат към групата на сегментоядрените левкоцити (гранулоцити) и представлява клетка с диаметър 10-12 микрометра. Съотношението ядро/цитоплазма е в полза на цитоплазмата. Интермедиерните клетки са част от състава на лигавицата и е нормално да ги има, както и неутрофилите.

Галя
# Дата: 2 сеп 2014 09:54
Отговор 


Здравейте! От прочетеното относно цитонамазката останах с впечатление, че пробата трябва да бъде взета от шийката на матката и от нейния канал, т.е. да има две предметни стъкла с проби. Взеха ми проба за цитонамазка само върху едно предметно стъкло. Резултата е: Суперфициални и малко интермедиерни плоски епителни клетки. Бактерии - смесена флора /++/. Левкоцити, слуз, клетъчен детрит. Цитограма РАР І. Това означава ли, че ми е взета проба само от шийката на матката без да е взета и от канала й.

Галя
# Дата: 2 сеп 2014 09:59
Отговор 


Възможно ли е пробите от двете области на шийката на матката да се поставят върху едно предметно стъкло?

admin
Администратор
# Дата: 2 сеп 2014 10:14
Отговор 


Здравей Галя, не се притеснявай. Материалът се взема с помощта на четчица и включва клетки от лигавицата на шийката на матката и цервикалния канал. Взетите клетки се поставят в контейнер с консервиращ разтвор или на предметно стъкло с фиксиращ разтвор. В последствие клетките лесно се отделят от течността и практически нито една от тях не се губи. Резултат РАР I означава нормални клетки и обикновено не е неободимо никакво последващо лечение. При теб има малко бактерии които вземащият изследването преценява дали се налага да се третират с нещо или не. По принцип всичко е наред и няма нищо обезпокоително в начина на вземане на изследването и в резултата ти.

Галя
# Дата: 2 сеп 2014 12:50
Отговор 


Благодаря за бързия отговор!

admin
Администратор
# Дата: 3 сеп 2014 13:54
Отговор 


Здравей Галя, моля. Радваме се когато сме полезни!

jenq
Участник
# Дата: 15 окт 2014 16:27
Отговор 


Здравейте!можете ли да ми кажете какво означават резултатите ми."Количество умерен материал от суперфициални клетки и по-малко спинозни клетки,много лактобацили и левкоцити"
Благодаря!

admin
Администратор
# Дата: 17 окт 2014 09:30
Отговор 


Здравей jenq, независимо, че не си писала коя е ПАП групата ти, резултата ти показва, че може и да имаш възпалителен процес. Това показват наличието на спинозни клетки и многото левкоцити. Все пак е най-добре да се консултираш и със специалистът който те е прегледал. Възможно е и всичко да е наред! Не се притеснявай!

jenq
Участник
# Дата: 18 окт 2014 10:26
Отговор 


Благодаря ви! ПАП групата е 1,но с;лед като видяха резултата ми казаха че нищо ми няма без да ме прегледат.Изследвах си и влагалищния секрет-няма нищо.

admin
Администратор
# Дата: 23 окт 2014 09:33
Отговор 


Здравей jenq, радваме се, че всичко е наред при теб!

Гост1
# Дата: 28 окт 2014 16:31
Отговор 


Здравейте, бих искала, ако може да разчетете и моите изследвания, а резултатите са: уроговяващ и междинен епител, масово левкоцити, бактерии, хистоцитарна реакция, ПАП 2. Освен това лекарката ми каза, че имам "раничка", която желае да намаже с някакво лекарство...Необходими ли са други изследвания преди да се направи тази манипулация и ако да- какви?
Благодаря предварително за отделеното време!

admin
Администратор
# Дата: 29 окт 2014 10:57
Отговор 


Здравей гост1, не се притеснявай, най-вероятно при теб се касае за възпалителен процес, поне за това говорят масовите левкоцити, бактериите и хистиоцитарна реакция. Тя не означава нещо кой знае какво, понякога дори няма причина за нея. Обикновено т.нар. "раничка" се третира /намазва се/ няколко пъти с лекарство и преминава, не се налага да си правиш допълнителни изследвания. Лекувай се и после задължително се повтари цитонамазката. Успех!

Вечие
# Дата: 17 ное 2014 11:28
Отговор 


Здравейте, много ще съм Ви благодарна, ако разчетете и моите резултати от цитонамазка!
Повърхностни и междинни плоски епителни клетки в норма. Групи атипични клетки от цервикалния канал. атипични "голи" ядра. налице са цитологични данни за интрацервикална плоскоепителна дисплазия.
Благодаря Ви предварително!

admin
Администратор
# Дата: 17 ное 2014 15:35
Отговор 


Здравей Вечие, не се притеснявай независимо, че не си писала коя ПАП група си, предполагам че имаш за т.нар. "раничка", която ако е малка, обикновено се третира /намазва се/ няколко пъти с лекарство и преминава. Все пак зависи колко е голям изменения участък и коя група си. При по-големи изменения се налага да се направи конизация. Всичко това с подробности може да ти обясни лекуващият лекар, който е и извършил прегледа. Успех!

Вечие
# Дата: 17 ное 2014 19:53
Отговор 


РАР - IIIБ

admin
Администратор
# Дата: 18 ное 2014 10:07
Отговор 


Здравей Вечие, по принцип, ако резултатът от цитонамазката покаже група PAP ІІІ, независимо от буквичката след нея, се назначават допълнителни изследвания за доуточняване на диагнозата и лечението. Тези изследвания могат да бъдат повторен PAP - тест, ЧПВ тест, колпоскопия (със или без биопсия), пробно абразио на цервикалния канал. Ако резултатите от допълнителните изследвания докажат промени от атипичен характер, лекарят насочва жената за последващо лечение. Не се притеснявай всичко на този етап не е страшно и е лечимо. Успех!

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 22 . 23 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

free forum software miniBB™ © 2001-2018