Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / Хистология след конизация
Автор Съобщение
Crazy
Участник
# Дата: 18 ное 2013 14:44
Отговор 


Здравейте, Август месец ми бе направена конизация. Операцията мина добре, но на контролния преглед след месец, когато очаквах да разбера резултатите от хистологията се оказа, че не е ясно дали измененията са били породени или ЧПВ или нещо друго (ако това е възможно). Като попитах доктора дали е в следствие на вируса той ми отговори, че не знае и Декември месец, когато трябва да отида отново ще ми направи ЧПВ-тест. Въпроса ми е възможно ли е на хистологията да не излезе този резултат? Питам защото това е частна клиника и операцията и прегледите са тройно по-скъпи от на повечето места и просто се зачудих, дали не иска да ми вземе още 100лв., а в същото време да знае резултата? Много ще се радвам да ми отговорите. Благодаря предварително.

admin
Администратор
# Дата: 22 ное 2013 10:28
Отговор 


Здравей Crazy, не се притеснявай, по принцип за да се направи конизация причината не е задължително да бъде изменения на шийката от ЧПВ и вследствие на това ако не си носител на вируса няма как да излезе и в хистологията. Затова са те посъветвали правилно да отидеш декември и да ти се направи тест конкретно за ЧПВ. Успех!

Crazy
Участник
# Дата: 2 дек 2013 12:31
Отговор 


Благодаря за отговора. А ако беше в следствие на ЧПВ със сигурност ли щеше да излезе на хистологията?

admin
Администратор
# Дата: 2 дек 2013 13:33
Отговор 


Здравей Crazy, да, ако беше причината ЧПВ щеше да излезе в хистологията. Не се притеснявай!

Crazy
Участник
# Дата: 11 дек 2013 11:07
Отговор 


А възможно ли е да е от неизлекувана раничка?
Дано има повече хора като Вас, докторе!
Благодаря за вниманието!

admin
Администратор
# Дата: 12 дек 2013 09:53
Отговор 


Здравей Crazy, по принцип неизлекувана раничка може да доведе до извършване на конизация.

Crazy
Участник
# Дата: 26 мар 2014 14:34
Отговор 


Здравейте отново. На кратко пак - през август 2013г. ми беше направена конизация. Резултатите от хистологията са добри - изчистено до здраво и не съм носител на HPV. През декември бях на преглед - колпоскопията показа, че всичко е добре и резултатите от цитонамазката са 2а група. Следващия ми преглед трябва да е след 2 месеца. Преди няколко дни, по време на полов контакт усещах парене и дразнене и след това видях че има кръв. Това, в което съм сигурна е, че тази кръв не е в следствие на менструален цикъл, тъй като сега навлизам в овулация. Също съм сигурна, че няма как да имам полово предавана инфекция, тъй като имам приятел от много време. Въпросът ми е възможно ли е за толкова кратко време да се е образувала друга раничка, в следствие на която да е това кървене? Или на какво може да се дължи? Да изчакам ли 2 месеца и да отида на преглед когато си трябва или да отивам още сега (но все пак са минали само 3 месеца от последния ми преглед, когато всичко беше добре  )? Какво да правя?
Благодаря Ви!

admin
Администратор
# Дата: 26 мар 2014 14:59
Отговор 


Здравей Crazy, не се притеснявай, възможно е около овулацията си да получиш кървене, дори и да не е по време на полов акт. Най-вероятно е така, но ако искаш да си спокойна се консултирай със специалист. Обикновено след конизация трябва да минат няколко месеца за да се изгради нова епител и също се случва да се появи кървене при акт, все пак нещата са индивидуални. Рядко се случва да се оформи нова раничка, особено за толкова кратко време, все пак скоро си била на преглед. Успокой се и ако се повтори случката се прегледай. Успех!

Crazy
Участник
# Дата: 26 мар 2014 23:27
Отговор 


И пак аз...ако трябва да навлизам в подробности, половия акт беше предната вечер и днес цял ден имам зацапване, а сега то е примесено с нещо като малки ранички. Това вече не е нормално, нали? И се извинявам много за нахалството. :)

admin
Администратор
# Дата: 27 мар 2014 09:46
Отговор 


Здравей Crazy, не си нахална и не се притеснявай. Ако е свързано с овулацията за 1-2 дена нещата се нормализират. Може да е на хормонална основа и да е цикъл. Това са предположения и за да се успокоиш се консултирай със специалист. Все пак мисля, че не е нещо обезпокоително. Успех!

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

bulletin board software miniBB™ © 2001-2024