Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / спешно, нуждая се от съвет свързан с хламидия...
Автор Съобщение
satisfy84
# Дата: 20 апр 2010 17:18
Отговор 


Здравейте, пиша Ви защото съм много уплашена. Преди около 2 седмици получих тъпа болка в кръстта и ниско в корема в дясно, миналата седмица посетих специалист и ми казаха,че имам много силно течение и трябва да се изследва. Утре ще си видя резултатите, но съм притеснена защото доктора ми каза че може да имам хламидия. На 25 години съм и от 9 години водя полов живот, имала съм само един партньор ( винаги с презерватив). Прочетох в интернет че тази инфекция води до стерилитет а искам да имам деца. Проблема е че ако съм заразена сигурно е от години....От дванайсет годишна имам бяло течение, ту се засилва ту спира. Много съм объркана и се надявам да ми помогнете. Мооже ли да съм се заразила не по полов път а примерно от басейн и т.н.? Ако не е лекувана толкова време може ли да се излекувам и след 2-3 години да имам деца? И последният ми въпрос е свързан с това дали може да е нещо друго но симптомите да са съшите? Благодаря Ви предварително!

admin
Администратор
# Дата: 21 апр 2010 10:31
Отговор 


Здравей satisfy84, инфекцията се причинява от бактерия, наречена Chlamydia trachomatis. Засяга не само гениталиите, но и очите.
Предава се най-често чрез полов акт - както вагинален, така и орален и анален. Предава се и от болна майка на новороденото дете при естествено раждане (без цезарово сечение). В този случай е възможно бебето да има очни и дихателни проблеми.
Най-коварното при нея е, че около 50% от болните (и най-вече мъжете) нямат никакви симптоми.
За съжаление повечето болести предавани по полов път имат сходни симптоми- течение, парене, болка и т.н. което означава, че при поява още на първите признаци трябва да спреш да правиш секс и да си запазиш час при лекар, който взема материал за изследвене и ти назначава правилното лечение.
От плувнити бесейни се хващат други бактериални инфекции предимно гъбични. Лекуват се винаги двамата партньори при всяка инфекция.
Не се притеснявай взетите навреме мерки не водят до стерилитет.

satisfy84
# Дата: 21 апр 2010 11:18
Отговор 


Благодаря Admin, че съм много притеснена... Страхме е защото ако имам тази инфекция не зная от кога я нося и дали не е късно за лечение. Била съм само с един партьор и винаги съм правила секс с презерватив а и той е здрав. За това ми е странно ако я имам от къде може да съм се заразила. Обърнах се към доктор защото получих болка в кръста и в корема в дясно, но болката не е постоянна и е тъпа. Интересува ме дали може да се лекува ако тази инфекция съществува от години и дали ще имам шанс да имам деца. Благодаря Ви отново, дано не съм малко нахална с тези въпроси но съм много уплашена

П.С. Днес съм на доктор за да си видя резултатите от изследванията

admin
Администратор
# Дата: 23 апр 2010 09:38
Отговор 


Здравей satisfy84, не се притеснявай най-вероятно причината е друга инфекция и нещата ще се оправят. За съжаление последиците от хламидията са индивидуални при всеки и не е задължително при теб да се стигне до безплодие. Мисля, че след резултата ще се успокоиш.
Бих се радвала, ако го споделиш и с нас

satisfy84
# Дата: 23 апр 2010 18:19
Отговор 


Здравей Admin, днес си получих резултатите от изследванията за хламидия и са отрицателни. Вече наистина съм спокойна, а и от 2 дена пия антибиотик "Офлоксин 200" и се надявам вече да съм по-добре. На 27-ми април трябва да си взема и изследванията от микробиологията. Ще Ви пиша пак отностно състоянието ми

Благодаря Ви отново

admin
Администратор
# Дата: 26 апр 2010 09:10
Отговор 


Здравей satisfy84, радваме се за теб.

satisfy84
# Дата: 10 май 2010 10:43
Отговор 


Здравейте отново, пиша Ви пак защото проблемите ми продължават и вече не знам какво да правя. Предните пъти ви писах че посетих гинеколога си поради болка в кръста и в корема в дясно. Доктора ми каза,че имам възпалена фалопиева тръба и ми пусна сумати изследвания. Микробиологията ми е добра само където каза,че имам намалени лактобацили, изследването ми за хламидия е отрицателно ( от секрет и кръв),пих 7 дена антибиотик "Офлоксин 200" цикъла си ми дойде нормално ( по време на лечението с антибиотика) след като ми свърши се чувствах добре и дните около овулацията всичко започна наново. Болки в кръста един път болка в ляво един път в дясно ( тъпа и не всеки ден) И разбира се пак се появи бялото течение ( бледо жълто на цвят и без мириз) Вече не знам какво да правя всяка седмица съм при доктора. Излседванията са ми добри но течението не спира.... Забравих да Ви кажа че ми преписаха и "лактажин" вагинално заради лактобацилите. Ще съм Ви много благодарна ако ми дадете съвет и ми помогнете. От какво може да се получава това?
П.С. Полов живот не съм водила от март месец ( с партьора ми решихме,че трябва да съм напълно здрава)
Благода Ви предварително, Вие сте ми надеждата
Желая Ви хубав ден

admin
Администратор
# Дата: 11 май 2010 08:47
Отговор 


Здравей satisfy84, не се притеснявай както пишеш всичко започва около овулацията ти. При някои момичето в дните на овулация имат такива симптоми и даже повече. Но би трябвало за 3-4 дни нещата да се нормализират, ако не се оправиш за съжаление трябва пак да се обърнеш към специалист. Може да няма нищо тревожно, просто да си с по-обилен секрет, но потърси и друго мнение, например на друг специалист.

satisfy84
# Дата: 11 май 2010 09:20
Отговор 


Здравейте, благодаря ви за бързият отговор. Утре съм отново на доктор и да видим какво ще ми каже. Притеснена съм защото никога не съм имала такива болки и това жъкто течение. Болките ми и течението започват около 17-тия ден от цикъла и продължават до идването му. Чувствам се просто ужасно....А и ме притеснява,че течението не е прозрачно а е бледо жълто...Ако утре не ми препише нещо друго ще посетя друг доктор. А сега като се замисля всичките ми проблеми започнаха през март месец когато ми се наложи да взема "Ескапеле". Дано не съм си направила нещо с този медикамент..... Реакциите от ескапелето бяха доста..

admin
Администратор
# Дата: 12 май 2010 09:21
Отговор 


Здравей satisfy84, не се притеснявай мисля, че не е следствие приема на Ескапел, защото е минало доста време. Наистина се посъветвай и с друг специалист и ако искаш после сподели какво ти е казал.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

PHP forum software miniBB™ © 2001-2024