Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ППИ) / Pitanki
. 1 . 2 . >>
Автор Съобщение
Adonis_84
Участник
# Дата: 9 фев 2011 01:13
Отговор 


Predi izvestno vreme dvama moi priateli mi spodeliha ne6ta okolo tiahnata intimnost, koito sa smutili kakto tiah taka i men.
V parviat slu4ei stava vapros za moia blizka priatelka, koiato ot godini si ima seriozen priatel i e 100 procenta monogamna. Taka se slu4i, 4e v edin moment i dvamata usetiaha, 4e sa razvili gabi4ki po intimnite 4asti. Zapo4naha se napadki edin kam drug, nepriatni razgovori, obvinenia, kleveti..... be6e dosta nepriatno. V kraina smetka se okaza, 4e problema e v tova, 4e zaridi lekarstvata, koito vzema zaridi lekata forma na diabet, koiato ima, pratelkata mi, sa se poiavili gabi4kite i gi e predala na gadjeto si. Tova e stanovi6te na lekar, koito ia e preglejdal. Za6to se polu4ava taka i ot vzemane drug tip lekarstva, osven za diabed moje li da se stigne do podobna situacia?
Drugiat slu4ei e s blizak priatel pri koito pyk problema e s poiavata na kravote4enie. Spodeli mi, 4e e zabeliazal, kogato pravi sex s priatelkata si po vreme na frenska liubov niama ni6to ( pone ne sa zabeliazali nito toi, nito tia), no kogato sloji prezervativ i stignat do sa6tinskata 4ast, prezervativa se ocvetiava v 4erveno (kryv) ot vytre6nata strana. Obarnal e vnimanie i e zabeliazal, 4e kravta izliza ot samoto kanal4e na pen**a (tova po koeto se sti4a urinata), a ne ot ujulvania ili rani4ki po samiat pe**s. Kogato urinira, kazva, 4e v urinata niama krav. Mnogo e pritesnen da ne e bolen ot ne6to seriozno i da ne e zarazil priatelkata si. Ne mojah da go ubedia da otide na lekar, vapreki mnogoto usilia, koito polojih. Kakvo moje da e tova, imate li prestava?

admin
Администратор
# Дата: 9 фев 2011 09:31
Отговор 


Здравей Adonis_84, ще ти отговоря последователно. В първият случай- няма как всичко да върви по мед и масло, когато става дума за взаимоотношения. В един момент настъпват разногласия между партньорите, които често може да се опишат като освежаващи, но понякога, поради чисто невежество, те стават повод за много сериозни конфликти.Такъв типичен пример са споровете около вагиналните гъбички и това кой от двамата интимни партньори е виновен за тяхната поява. Само че тази инфекция изобщо не е индикатор, че сексуалният ви партньор ви е изневерил.
Причинителите и дразнителите са т. нар. квасни гъбички, една от които е Candida Albicans. Самите гъбички виреят най-добре на влажни места като устната кухина, стомашно-чревния тракт, а при жените могат да се намерят и във влаглаището, пренесени от... ануса. Но дори и след това нашествие, изобщо не е задължително да се развие инфекция.
Не е задължително да водите редовен полов живот, за да страдате от вагинални гъбички. Дори да сте девствена, ако имате диабет, проблеми с имунитета или продължително време сте била лекувана с антибиотици, пак може да се сдобиете с вагинални гъбички.
Друга причина за поява на гъбична инфекция, освен противозачатъчните, антибиотиците и хормоно-заместителните препарати, при жените в критическа възраст (климактериум), може да се обясни със самата промяна на киселинния баланс на влагалището. Това важи и за бременните жени, при които могат да се появят гъбички именно заради промяна на киселинността във влагалището.
Лечението срещу гъбички във влагалището трябва да се прилага едновременно и върху двамата партньори, защото те взаимно си препредават наличната вече инфекция, а това може да продължи безкрайно.
Относно вторият въпрос - причината за кръв в еякулата може да бъдат различни възпаления като простатит, уретрит, кървене от пикочния мехур, туберкулоза, хламидиаза, травма на уретрата и други. Не се плашете, няма и нищо срамно да са обърнете към специалист уролог за консултация и съответното лечение.

blabla
Участник
# Дата: 7 май 2012 22:49
Отговор 


Здравейте искам да ви попитам 3 месеца след непротектиран поло контакт щях л вече да имам някакви симптопми ако съм лепнал нещо.Правих си за HIV отрицателен,но питам за другите.Благодаря предварително.

admin
Администратор
# Дата: 9 май 2012 11:00
Отговор 


Здравей blabla, при повечето болести симптоми се появяват в рамките на от няколко дни до седмица, така, че щеше да разбереш. Не се притеснявай.

stres77
Участник
# Дата: 20 май 2012 19:07
Отговор 


Здравейте админ.Да попитам,преди 2 месеца и половина имах непротектиран полов акт.Ако ми имаше нещо друго освен спин защото за него се изследвах и резултата е отрицателн,ако имах течение то щеше да е обилно или няколко капки през 4,5 часа.Благодаря.

stres77
Участник
# Дата: 20 май 2012 21:33
Отговор 


sushto taka iskam i da popitam ako imam genitalen herpes mehurchetata shtqha da se vijdat s prosto oko pri ogolvane na glavichkat nali

admin
Администратор
# Дата: 21 май 2012 11:51
Отговор 


Здравей stres77, не се притеснявай, при полово предавана болест освен течение, което е различно по количество, има и парене или болка при уриниране, зачервявана по главичката и др. т.е. ще разбереш. При гениталният херпес при мъжете се наблюдават мехурчета и ранички най-често по върха на главичката на пениса поради, което при тях се открива много по-рано в сравнение при жените и се виждат с просто око.

stres77
Участник
# Дата: 22 май 2012 00:18
Отговор 


А нормално ли е над прециума главичката да ми е по червена отколкото на върха.Питам понеже съм е наплашил доста след непротектирания акт.

admin
Администратор
# Дата: 23 май 2012 10:05
Отговор 


Здравей stres77, не се притеснявай нормално е.

gringo
Участник
# Дата: 8 юли 2012 18:12
Отговор 


Zdravei admin iskam da te popitam normalno li e i ako ne e na kakvo se dulji tova che ponqkoga ot glavichkata mi izticha kapka ili 2 mukoidna technost,no kato che li tova stava kogato e pod nqkakvo naprejenie primerno vdigna neshto tejko.Da spodelq predi 4 meseca i polovina imah neprotekriran polov akt izsledvah se za spin otricatelen e.Shte sum ti mnogo blagodaren ako mi otgovorish na vuprosa.Samo da dobavq che nqmam drugi oplakvaniq.

gringo
Участник
# Дата: 8 юли 2012 21:13
Отговор 


admin iskah da dobavq sushto che kapkata,kapkite koito iztichat sa lepkavi.blagodarq

aspire
Участник
# Дата: 8 юли 2012 21:16
Отговор 


Predesemennata technost samo pri vuzbudeno sustoqnie li izliza ili moje i kogato chlena e v normalno nevuzbudimo sustoqnie?

admin
Администратор
# Дата: 9 юли 2012 10:16
Отговор 


Здравей gringo, не се притеснявай, по принцип при по-слаба мускулатура и особено при натоварване е възможно да се отделят капчици от пениса, но ако не е прозразна течността се консултирай със специалист-уролог или кожен.

gringo
Участник
# Дата: 9 юли 2012 12:56
Отговор 


Zdravei admin prozrachni sa,no sa kato che li lepkavi,mukoidni.

admin
Администратор
# Дата: 11 юли 2012 11:14
Отговор 


Здравей gringo, след като са прозрачни не се притеснявяй, просто имаш по-слаба мускулатура.

aspire
Участник
# Дата: 12 юли 2012 13:31
Отговор 


Molq te da mi otgovorish admin shte sum ti blagodaren.Predesemennata technost samo pri vuzbudeno sustoqnie li izliza ili moje i kogato chlena e v normalno nevuzbudimo sustoqnie?

admin
Администратор
# Дата: 13 юли 2012 10:41
Отговор 


Здравей aspire, тази течност изтича само при възбуда от канала на члена, казва се Каупърова течност и служи като смазочно средство при "нахлуване" във вагината!" Каупъровата течност се произвежда съвсем отделно в така наречените Каупърови жлези и служи първоначално като тапичка към входа към тестисите за да не се получи инфекция дошла от вън.

gringo
Участник
# Дата: 13 юли 2012 14:15
Отговор 


zdravei admin pak sum az vidqh che si otgovoril na aspire che predsemennata technost e samo vuv vuzbudeno sustoqnie,pri men tazi mukoidna technost za koqto pisah po nagore ne e predsemenna taka li da go razbiram,a kakva e,kaza che e normalna.Blagodarq ti predvaritelno za otgovora :)

vili
Участник
# Дата: 15 юли 2012 16:34 - Променено от: vili
Отговор 


МТОГО ЛЕВКОЦИТИ. ПОВЪРХНОСТНИ,МЕЖДИННИ,ПАРАБАЗАЛНИ И
БАЗАЛНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ С ДИСТРОФИЧНИ ПРОМЕНИ.
" CLUE CELLS". БАКТЕРИИ- ГАРДНЕРЕЛЛА ВАГИНАЛИС.

РАР-ІІ моля за разяснение от изследването ми ЦИТОНАМАЗКА предварително благодаря !!!

admin
Администратор
# Дата: 16 юли 2012 12:10
Отговор 


Здравей gringo, aspire питаше точно за тази предеякулационна течност кога се отделя, а при теб има единични капчици от време на време, които се отделят от пикочния канал /от уретера/ и се дължат на по-слаба мускулатура. Тази течност също е прозразна, но се отделя от другаде.

admin
Администратор
# Дата: 16 юли 2012 12:32
Отговор 


Здравей vili, не се притеснявай. Клетките от които е изградена влагалищната лигавица са повърхностни, парабазални, базални, междинни и др. При теб те имат промяна, която се дължи на инфекция причинена от микроорганизми-бактерии, гъбички и др.. Това показва и ,,clue cells", което е: Епителни клетки с полепнали по повърхността анаеробни микроорганизми. Gardnerella vaginalis е нормален обитател на влагалището ( при 50% от жените не предизвиква инфекция), но при свръхрастеж става причинител на т.нар. бактериална вагиноза. Инфекцията се дължи на дисбаланс на микробната флора-лактобацилите, които протектират /поддържат баланса/ влагалището намаляват, а се увеличават анаеробните бактерии. Киселинността на влагалището намалява и то става алкално. Може да бъде следствие и от продължително антибиотично лечение за друго заболяване с честа смяна на антибиотиците, свръхупотреба на дамски душ, употреба на тампони и др. Инфекцията с Gardnerella (бактерий) не се лекува с антимикотични препарати. Лекува се с препарати срещу анаеробни бактерии. Не се препоръчва дамски душ в случаи на тази инфекция.
Надявам се са ти предписали терапия! Няма страшно, ще се оправиш. Успех!

vili
Участник
# Дата: 16 юли 2012 13:02
Отговор 


Благодаря за компетентната и изчерпателна информация от ваша страна!!!

mercuri
Участник
# Дата: 16 юли 2012 13:24
Отговор 


Admin normalno li e glavichkata na chlena ponqkga da e po zachervena,a po nqkoga ne?

admin
Администратор
# Дата: 17 юли 2012 11:26
Отговор 


Здравей mercuri, да възможно е, когато притока на кръв е по-голям главичката изглежда по-червена. Ако обаче е непрекъснато така и имаш и други неразположения-сърбеж, течение или др. се обърни към специалист.

mercuri
Участник
# Дата: 17 юли 2012 14:45
Отговор 


emi surbej imam ot vreme na vreme,no ne e postoqnno ami momentno za malko i mislq che tova e normalno za edin muj.

multi
Участник
# Дата: 17 юли 2012 14:52
Отговор 


zdr admin predi izvestno vreme 4 ili 5 meseca imah polov akt bez prezervativ 2 meseca sled tova si punah kruvna kartina i tq pokaza che vsichko e v normite,ako imashe nqkakv infekciq shteshe li da dade otkloneniq tazi kruvna kartina.Da spomena samo che na 3 mesec si napravih za spin i beshe otricatelen.

admin
Администратор
# Дата: 18 юли 2012 15:36
Отговор 


Здравей mercuri, не се притеснявай няма нищо обезпокоително при теб за момента.

admin
Администратор
# Дата: 18 юли 2012 15:42
Отговор 


Здравей multi, кръвната картине може да покаже единствено, ако има възпалителен процес в организма, но не и да го локализира точно какъв е и от къде е. За конкретизиране на нещата се правят микробиологични изследвания на секрет, а на на кръв. Единствено след като теста за СПИН е отрицателен, означава, че не си носител на вирусът ХИВ.

multi
Участник
# Дата: 18 юли 2012 16:10
Отговор 


Da no sled kato kruvnata kartina ne pokazva che ima nqkakvo vuzpalenie tova ne oznachava li che vsichko e nared.Ako imashe nqkakva infekciq svarzana s pooloviq chlen nqmashe li da pokaje che ima nqkakvo vuzpalenie v organizma.Da otochnq che i urina davah togava.

admin
Администратор
# Дата: 19 юли 2012 08:59
Отговор 


Здравей multi, не се притеснявай след като в кръвната картина и в урината няма отклонения всичко е ок и нямаш инфекция.

. 1 . 2 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

community script miniBB™ © 2001-2024