Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / СПИН / Кога мога да си направя изследвания?
Автор Съобщение
Tina92
Участник
# Дата: 24 фев 2014 19:26 - Променено от: Tina92
Отговор 


Моята ситуация е хем забавна хем...
Преди 2 дни бях на дискотека и отидох до тоалетната, където си бях изтървала телефона, като първа реакция веднага реших да го извадя, след като го извадих обаче съм си надраскала ръката при ваденето. Та понеже е обществена тоалетна бих могла да се заразя с много работи и в момента се питам дали да си правя сега някакви инжекции ( и какви точно) и след колко време ще мога да си направя изследвания за да зная какво ми здравословното състояния след тази случка?

admin
Администратор
# Дата: 25 фев 2014 10:02
Отговор 


Здравей Tina92, това което трябва да направиш е да си дезинфекцираш мястото за да не се инфектира и евентуално инжекция за тетанус т.нар. ТАТ, но за нея се консултирай и с личния си лекар, за да прецени дали е необходима. Друго не се налага.

Tina92
Участник
# Дата: 25 фев 2014 14:38
Отговор 


То аз от самото начало след тоалетната си бях измила ръцете със сапун (макар че това не е кой знае какво) , но чак след 1 ден се усетих че имам драскотини след този случай пък те вече оздравяха, та за това питах след като съм закъсняла със дезинфекцирането какво друго бих могла да направя :) Благодаря ти много admin за помоща

admin
Администратор
# Дата: 26 фев 2014 13:44
Отговор 


Здравей Tina92, при по големи наранявания до 3-я ден се слага ТАТ, както ти писах, но след преценка от личния, друго не се налага. Не се притеснявай след като са оздравели всичко ще е наред.

Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

online community script miniBB™ © 2001-2024