Общински здравен център - Шумен

 
 - Начало - Отговор - Статистика - Регистриране - Търсене -
www.ozc-shumen.org / СПИН / bbbbbb
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Автор Съобщение
admin
Администратор
# Дата: 12 сеп 2011 09:54
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай имунизацията не пречи на теста за ХИВ и да след 3-я месец е най-сигурно.

Анонимен
# Дата: 16 сеп 2011 00:07
Отговор 


za sega nqmam simptomi da 4ukna na durvo e tova ne ozna4ava mnogo mnogo 4e ne si zarazen ama vse pak e oblek4enie a otnosno imunizaciqta 6te se napravi oktomvri mesec i az kum kraq na noemvri 6te se isledvam za HIV i ako pokej otricatelen 6te di6am spokoino :)

admin
Администратор
# Дата: 16 сеп 2011 10:28
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай всички ще е ок.

Анонимен
# Дата: 20 сеп 2011 20:01
Отговор 


zna4i moga da se uspokoq 4e taka ne moje da se zarazq s oralna lubov nqma e rani4ki na poloviq 4len nito az vuv ustata samo 1 razvalen sub kadeto bqh kazalaa i malko rani4ki na prustite ot grizine na koji4ki ;d no ne te4e kruv ot tqh :) a koga se pravi test za hiv sus 100 %-va vqrnost kontakta be6e na 27 avgust moga li da ida 27 oktomvri ili da ida 27 noemvri

admin
Администратор
# Дата: 21 сеп 2011 09:25
Отговор 


Здравей Анонимен, по принцип се смята, че 40 дни след контакта са достатъчни за да образува твоят организъм антитела, които да се изследват. Но тъй като нещата са индивидуални, мисля, че 3 месеца след контакта са по-добрият вариант и 100 % сигурен.

Анонимен
# Дата: 21 сеп 2011 20:58
Отговор 


mersi :) a ina4e moga da se uspokoq 4e nqma 6ans da se zarazq sus hiv kadeto kazah kakvo e stanalo ?

Анонимен
# Дата: 25 сеп 2011 22:55
Отговор 


no 95 % sigorost 4e togava nqmam rani4ki v ustata

admin
Администратор
# Дата: 26 сеп 2011 14:25
Отговор 


Здравей Анонимен, значи няма от какво да се притесняваи и всичко ще е ок.

Анонимен
# Дата: 26 сеп 2011 14:28
Отговор 


dano da e taka problem li 6te e kadeto stana tova 27 avgust da otida 20-25 ? noemvri togava 6te e 100 % sigoren rezultata ili trqbva sled 27 noemvri

Анонимен
# Дата: 26 сеп 2011 22:15
Отговор 


dano da e otricatelen ili zagivam :( a i trqbva da e otricatelen purvo toi ne se znae dali e zarazen vtoro oralnata lubov e s mn nisak % na zaraza dokato znam i 3-to nqmah togava rani v ustnata kuhina po4ti sus sigornost nqmashe poprincip kato ima 6tipe i pari ako si imal

Анонимен
# Дата: 26 сеп 2011 22:17
Отговор 


a i nqmah simptomi tova sve pak e uspokoenie nali :)

admin
Администратор
# Дата: 27 сеп 2011 09:53
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай всичко ще е наред. По принцип 3 месеца ще станат на 27 ноември и ще е със сигурност точен резултата.

Анонимен
# Дата: 27 сеп 2011 14:35
Отговор 


dano da e nared ;d :)

123
# Дата: 27 сеп 2011 18:31
Отговор 


izvinqvam se 4e tova koeto 6te pitam ne e po temata no molq za otgovor :) ako masturbirsh vseki den i svur6vash moje li da ti stane ne6to

admin
Администратор
# Дата: 28 сеп 2011 09:36
Отговор 


Здравей 123, не се притеснявай, няма какво да ти стане, освен да изпиташ облекчение.

baraban4O
# Дата: 28 сеп 2011 21:40
Отговор 


samo da kaja 4e sym nqmal nikakvi rani v ystata .

admin
Администратор
# Дата: 29 сеп 2011 11:06
Отговор 


Здравей baraban4O, значи няма от какво да се притесняваш.

wc
# Дата: 30 сеп 2011 16:49
Отговор 


az puk 4etoh 4e pti felacio 0 % risk ot zarazqvane sus hiv ama nz dali e vqrno

Анонимен
# Дата: 30 сеп 2011 22:54
Отговор 


dnes imah diariq 1 put leko me boli gurloto upla6ih se ama ne moje da e simptom mai 6toto sa minali mesec i 1 sedmica ne e li kusno za simptomi da sam spokoen li 4e ve4e i teperatura da imam ne e hiv

baraban4O
# Дата: 3 окт 2011 10:57
Отговор 


Nali simptomite sa ot 2-4 sedmici ,taka 4etoh ,sled tova kvoto i da imam ne e simptom na spin???

admin
Администратор
# Дата: 5 окт 2011 15:52
Отговор 


Здравей wc, ако партньора е носител на вируса ХИВ и ти имаш раничка в устата има голяма опастност и ти да се заразиш.

admin
Администратор
# Дата: 6 окт 2011 09:35
Отговор 


Здравей Анонимен, не се притеснявай, тези оплаквания са за друг вирус и не минават за един ден.По принцип HIV инфекцията причинява най-разнообразни оплаквания в зависимост от стадия, в който се намира:
Стадий на първична HIV инфекция или остър HIV синдром протича с наличие на симптоми в около половината от случаите (у останалата половина не се наблюдават никакви оплаквания). Обикновено се появяват няколко дни след момента на заразяване и траят най-често около 2 седмици (от 2-3 дни до няколко месеца) и наподобяват тези на грипа - висока температура, възпалено гърло, кожен обрив, гадене и повръщане, липса на апетит, диария, отпадналост и умора, главоболие, болки в мускулите и ставите и подуване на шийните лимфни възли. Обикновено тези оплаквания отшумяват от само себе си в рамките на две седмици до два месеца.
Стадий на безсимптомна инфекция - в този период ( може да трае от няколко месеца до повече от 10 години, обикновено е около 8-12 години) заразените нямат никакви оплаквания и откриването на HIV инфекцията може да стане само чрез извършване на лабораторни изследвания.
На прехода между безсимптомния стадий и стадия на СПИН и усложненията му се развива състояние, определяно от някои като отделен стадий - стадий на увеличените лимфни възли по цялото тяло. Всъщност, отделните стадии на HIV инфекцията не са рязко разграничени един от друг, а оплакванията се задълбочават и развиват с напредващото отслабване на имунната система и способността на организма да се бори с инфекции.
Единственият сигурен начин, ако имаш опасения или даже и без причина е кръвният тест.

admin
Администратор
# Дата: 6 окт 2011 09:36
Отговор 


Здравей baraban4O, за да не са повтарям прочети отговора ми към анонимен.

Анонимен
# Дата: 6 окт 2011 14:50
Отговор 


axam :) az predi vreme gledah budete zdravi tam be6e tema za spin pokazaha kakvi sa testovete tva onva i kazaha mesec i polvina lsed eventualnoto zarazqvane moje da se ide na test,i se pitam ako na 2 mesec togava moje li

admin
Администратор
# Дата: 7 окт 2011 08:53
Отговор 


Здравей Анонимен, ако си имал незащитен (без презерватив) сексуален контакт, изпитваш притеснения и оттогава е изминал поне един месец можеш да се изследваш, но масовите тестове за ХИВ не откриват самия вирус, а наличието на антитела, които имунната система образува като реакция на навлизане на вируса в организма. Необходимо е време, за да се образуват тези антитела и за да могат тестовете да покажат резултат. Това време, наречено прозоречен период е индивидуално за всеки човек, но в масовия случай е поне месец. Затова се препоръчва да е изминал поне месец от момента на евентуалното заразяване до изследването. Тестът е добре да се повтори на третия месец, ако си от хората, при които периодът за образуване на антителата е по-дълъг. Известни са и малък процент хора, при които прозоречният период продължава до шест месеца.
За мен лично след 3-я месец е най-сигурно.

wc
# Дата: 7 окт 2011 23:01
Отговор 


mxm sled 3-q mesec pokaje li otricatelen zn4ani se ni zarazen :)

riri
Участник
# Дата: 9 окт 2011 00:23
Отговор 


Zdravei :) Az sam prekarala monukleoza vav nqkakv period koito az ne sam razbrala nai veroiqtno.Pri edin poreden grip mi se naduha lifnite vazli na cqloto tqlo.Lekariq mi naznachi PKK i DKK i EBV-IgG.PKK i DKK bqha v normi samo EBV-IgG beshe mnogo nad normata pri referentni stoinosti ot 0-20 za polojitelen pri men bqha 400. Lekariq mi obqsni che sam preminala momukleozata i che v momenta organizma mi izgrajda mnogo anti tela sreshti virusa na EBV-IgGZapochna edno lechenie za zasilvane na imunata sistema.Lekariq mi obqsni che predi menstruaciq e vazmojno da vdigam temperatura 37.1 do 3,7.6. da imam kato leki nachenki na grip da me boli garlo da se naduvat lifni vazli i tova vsichkoto se daljalo na EBV-IgG. I pri men vsichko tova se sluchvashe kakto mi go obqsni lekariq.Pravih lechenie za sailvane na imuniteta.
Iskam da popitam pri tova moe sastoiqnie imam li usnovaniq da smqtam che moje da sam zarazena sas HIV?
Tova che sam boleduvala ot monukleoza siptomli e za bolesta li e ?

riri
Участник
# Дата: 9 окт 2011 00:26
Отговор 


Vichko pri men se daljalo na Virusa na Epshtaim Bar

admin
Администратор
# Дата: 10 окт 2011 09:01
Отговор 


Здравей wc, точно така. След 3-я месец е сигурно.

admin
Администратор
# Дата: 10 окт 2011 09:20
Отговор 


Здравей riri, не се притеснявай. Вирусът на Епщайн-Бар (Human herpesvirus 4, HHV-4) е вирус от групата на херпесните вируси. При първата среща с този вирус се развива инфекциозна мононуклеоза, която протича с генерализирана лимфонодулопатия, промени в гърлото и кръвната картина, обикновено след седмия ден на болестта се появява левкоцидоза и типичните вирусни клетки. Предава се лесно чрез слюнката, поради което е наречена болест на целувката (проучвания при американските колежани). Обикновено инфекцията е самоограничаваща се. Реактивирането ѝ може да стане в условията на имунен дефицит (вроден или придобит, като не се изключва и СПИН). Мисля, че при теб след като си била под лекарско наблюдение през целият период на протичане на болестта няма от какво да се притесняваш, ако имаше нещо обезпокоително щяха да ти кажат.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Вашият отговор
Получерни букви  Курсивни букви  Подчертани букви  Илюстрация  Адрес в Интернет  Забрани *Какво е това?

» Име  » Парола 
Можете да не въвеждате парола, а само име, ако то не се използва от някой регистриран участник.
 

web forum software miniBB™ © 2001-2020